Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vyprodaný vlak? Místenky si nakupte včas

ČESKÁ REPUBLIKA - S blížícím se koncem roku se naplňují kapacity vlaků. Často se tak stává, že na některé vlaky není možné zajistit rezervaci, protože spoj je již naplněn. V uplynulých dnech šlo především o páteční spoje.

Jediným řešením, jak si zajistit místo k sezení, tak i nadále zůstává pouze nákup místenky s dostatečným časovým předstihem...


Vybrané vlaky se blíží k hranici vyprodání (nedatováno, České dráhy)

Rezervační systém v následujících dnech úplné vyprodání žádný vlak neavizuje, nicméně je vhodné se na takovou situaci připravit. Povinné místenky jsou zatím pouze ve vlacích SC Pendolino a ve vybraných vlacích InterCity, ostatní vlaky nejsou povinně místenkové. "Cestující tak může těmito vlaky cestovat i bez rezervace, jen musí počítat s tím, že počet volných míst bude minimálně v části trasy omezený a nelze vyloučit, že nejméně v části trasy bude muset například stát," upozornil tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. 

Podle prodeje rezervací má ale dopravce možnost vlaky operativně posilovat. "Toto posílení obvykle vyžaduje nějaký technologický čas, proto nelze vždy reagovat, hlavně pokud si cestující pořídí rezervace v krátkém čase před odjezdem vlaku," potvrdil Šťáhlavský s tím, že například o zářijovém prodlouženém víkendu vlaky z Ostravska České dráhy prodloužily až na 14 vozů, což je prakticky technologické maximum.


Především Pendolino je nejvíce zaplněné (nedatováno, České dráhy).

Nejjistější je především v pátky a neděle včasná rezervace místa i u vlaků bez povinné rezervace. Na trase, kde jezdí vlaky s povinnou rezervací jako je relace Praha - Ostrava s vlaky SC Pendolino, jsou lidé relativně více zvyklí místa včas rezervovat. Vlaky s povinnou rezervací zde mají přece jen tradici už před rokem 1989, například expres Ostravan a v posledním desetiletí spoje SC Pendolino. I přesto ale na této trase jezdí také další vlaky, ve kterých místenka není nutná. Cestující ale riskují, že i tak si ve vlaku nesednou, protože místenku si zakoupili jiní cestující.

V souvislosti se zajištěním vyšší kvality cestování v komerčních vlacích provozovaných na obchodní riziko Českých drah na lince Ex1 mezi Prahou a Ostravou České dráhy ale zvažují převedení všech těchto spojů na vlaky s povinnou rezervací. "Datum, od kdy bude možný nástup do těchto vlaků pouze s platnou místenkou, bude vyhlášen v průběhu platnosti Jízdního řádu 2019," uvedl již dříve mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.


Jistotou k sezení je včasný nákup místenky (nedatováno, České dráhy).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!