Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Stále více cestujících si vybírá k cestě RegioJet

PRAHA, MORAVA - Vlaky RegioJet cestovalo v České republice za první půlrok cirka 2,76 miliónu cestujících, což je o 26 procent více, než loni. RegioJet tak z hlediska počtu přepravených cestujících pokračuje v růstu.

Celkově vlaky RegioJet cestovalo během prvního pololetí o přibližně 600 tisíc cestujících více než za stejné období předchozího roku...


Nové lokomotivy ve vozovém parku RegioJet (ilustrační foto, RegioJet).

Dalších přibližně 1,67 milionu cestujících přepravily vlaky RegioJet na trati Bratislava - Komárno, kde jezdí v rámci závazku veřejné služby. I zde dopravce zaznamenal dvouciferný meziroční nárůst počtu cestujících o 18 procent. Celkem tak vlaky RegioJet v Česku, na Slovensku a v Rakousku přepravily za první pololetí roku 2018 přibližně 4,5 milionů cestujících. Společně s autobusy RegioJet za celý letošní rok očekává rekordních více než 16 milionů cestujících.

Hlavní podíl na růstu počtu cestujících ve vlacích RegioJet měly zejména nové spoje jezdící od prosince loňského roku na trase Praha - Brno - Břeclav - Vídeň či Bratislava. Díky novým spojům RegioJet, které jezdí od prosince na trase Praha - Brno - Vídeň se výrazně zvýšil počet cestujících jezdících mezi Českou republikou a Vídní vlakem. Čtyř párů nových spojů na trase Praha - Brno - Vídeň a zpět využilo za první pololetí letošního roku přibližně 480 tisíc cestujících.


Nový pár vlaků vyjede do trasy z Prahy do Bratislavy (ilustrační foto, RegioJet).

Od neděle 2. září zavede RegioJet nový pár spojů jedoucí denně na trase Praha - Brno - Břeclav - Bratislava a zpět. Z Prahy bude tento spoj odjíždět v 17.21 hodin a příjezd do Brna na hlavní nádraží bude v 19.46, do Břeclavi ve 20.22 hodin a do Bratislavy na hlavní stanici ve 21.12 hodin. V opačném směru pak bude z Bratislavy vyjíždět v 8.47 hodin, z Břeclavi v 9.37, z Brna hlavního nádraží v 10.09 a s příjezdem do Prahy ve 12.42 hodin. "RegioJet tak navýší počet vlakových spojů mezi Prahou a Brnem na 10 v každém směru a mezi Prahou a Bratislavou pak budou denně v každém směru jezdit nově 4 vlakové spoje RegioJet," informoval tiskový mluvčí RegioJet Aleš Ondrůj.

Současně s navýšením počtu spojů nasadí od začátku září RegioJet do provozu také další dvě lokomotivy Bombardier Traxx z první série čtyř nových vícesystémových lokomotiv. První dvě jsou v provozu od měsíce května a RegioJet je nasazuje právě zejména na spoje na trasách Praha - Brno - Břeclav - Bratislava či Vídeň.


Počet přepravených cestujících se zvyšuje (ilustrační foto, RegioJet).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!