Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

Nádraží v Kynšperku má opravenou budovou

KYNŠPERK NAD OHŘÍ - Opravená výpravní budova železniční stanice Kynšperk nad Ohří se pyšní novou fasádou, okny či přístřeškem, za čtyři roky proběhne přestavba kolejiště a definitivní řešení veřejných prostor.

V Karlovarském kraji nyní probíhá ještě jedna významnější rekonstrukce nádražní budovy, a to v Sokolově. Skončit má v září...


Opravená výpravní budova v Kynšperku nad Ohří (17. července 2018, SŽDC).

Nádražní objekt prošel dílčí opravou, na kterou v budoucnu navážou práce v kolejové části v rámci připravované rekonstrukce traťového úseku Kynšperk nad Ohří – Tršnice. Předpokládané zahájení stavby je až v roce 2022, kromě technologické části infrastruktury bude zahrnovat vybudování bezbariérových přístupů a definitivní řešení veřejných prostor. Nicméně samotná nádražní budova je již dokončena.

"Renovace v Kynšperku nad Ohří za téměř osm milionů korun se řadí mezi významné opravné akce realizované Správou železniční dopravní cesty v Karlovarském kraji a přispívá k výraznému zlepšení kultury cestování v regionální dopravě mezi Karlovými Vary a Chebem," uvedl Tomáš Drmola, náměstek generálního ředitele Správy železniční dopravní cesty pro správu majetku.


Budova se pyšní novou fasádou, okny i přístřeškem (17. července 2018, SŽDC).

Deset měsíců trvající stavební práce začaly v září loňského roku a zahrnovaly opravu střešní krytiny, obnovu fasády, výměnu oken a dveří, opravu nástupištního přístřešku, obnovení vstupu do odbavovací haly a celkovou sanaci vlhkých sklepních prostorů. Původní výpravní budova byla postavena v roce 1891 podle projektu inženýra Antonína Königa jako součást Buštěhradské dráhy. Kromě veřejných prostor pro cestující se v ní nachází pracoviště výpravčích a v nadzemních podlažích bytová část se čtyřmi byty užívanými nájemníky.

Průměrná denní frekvence cestujících v této železniční stanici je 600 cestujících, zvýšený zájem je především v letních měsících, kdy je cílem vodáků a cykloturistů využívajících vyhledávané cyklostezky. Nejvýznamnější rekonstrukce výpravní budovy v Karlovarském kraji aktuálně probíhá v Sokolově, její dokončení se plánuje v září.


V roce 2022 by měla proběhnout ještě přestavba kolejiště (17. července 2018, SŽDC).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!