Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

Cyklistům slouží téměř 7 tisíc vlakových spojů

ČESKÁ REPUBLIKA - České dráhy letos navýšily počet spojů s rozšířenou přepravou kol. V 6208 vlacích je možné přepravit jízdní kolo formou spoluzavazadla, v 782 spojích je nabízena služba úschova během přepravy.

Na koleje vyjedou i nové speciální cyklovlaky, například mezi Prahou a Březnicí, s kolem je možné ale vycestovat i do zahraničí...


České dráhy opět navýšily počet spojů pro cyklisty (červenec 2012, České dráhy).

"V letošním roce jsme zvýšili kapacitu pro přepravu jízdních kol o dalších 150 spojů, které dostaly příslušné označení v jízdních řádech. Celkem tak nabízíme větší počet míst pro kola v téměř 7 000 spojích denně. Ovšem kola přepravujeme prakticky ve všech vlacích, i v malých motoráčcích, kam se vejdou dvě až tři kola, a proto v jízdních řádech nejsou speciálně označené," řekl Michal Štěpán, člen představenstva ČD odpovědný za osobní dopravu. Vedle běžných spojů s přepravou jízdních kol nabízejí České dráhy také stále širší nabídku speciálních cyklovlaků v oblíbených lokalitách.

Speciální cyklovlaky u nás mají už tradici a jsou velmi oblíbené. "Pomáhají nám zvládnout velký zájem o přepravu cyklistů na exponovaných trasách. Vedle již zavedených spojů jako jsou například Cyklohráček z Prahy do Slaného, spoj Cyklo Ohře mezi Chebem a Karlovými Vary, cyklovlak z Brna do Znojma a Šatova nebo speciální turistický vlak Český Ráj z Prahy do Jičína a Turnova zavádíme na objednávku Středočeského kraje další víkendový speciál, Cyklo Brdy z Prahy do Jinců, Příbrami a Březnice, tedy do atraktivní oblasti bývalých a dnes zpřístupněných vojenských újezdů v Brdech," doplnil Štěpán.


Kola můžete svézt v bezmála 7 tisících spojů (červenec 2012, České dráhy).

Cena za přepravu jízdního kola je stejná jako v loňské sezóně a pohybuje se od 30 korun do vzdálenosti 50 kilometrů po 75 korun na největší vzdálenosti více než 350 kilometrů. Pro neomezené cestování je možné zakoupit také celodenní přepravné za 99 korun, které bylo loni na zkoušku nabídnuto v hlavní sezóně. Při využití úschovy během přepravy se platí navíc jednorázový poplatek 20 korun a v některých spojích, hlavně v dálkových vlacích jako jsou railjety, SC Pendolino nebo EC/IC vlaky je povinná nebo doporučená rezervace.

Jízdní kola lze přepravit také do zahraničí. Přeprava na Slovensko, pouze do stanic přímého spoje z České republiky, stojí jen 3 EUR, tedy asi 78 korun, a do řady dalších zemí Evropy, a to až do cílové stanice bez ohledu na počet přestupů nebo délku trasy, je to 10 EUR, přibližně 260 korun. České dráhy provozují také širokou síť půjčoven jízdních kol a koloběžek ČD Bike. Podrobné informace o přepravě jízdních kol, přepravních podmínkách, spojích s přepravou jízdních kol a o půjčovnách jízdních kol, případně koloběžek naleznou cestující na webu Českých drah.


Výhodné je také například celodenní přepravné (červenec 2012, České dráhy).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!