Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Raildays: České dráhy ukázaly vozy i služby

OSTRAVA - Nákladové nádraží hostilo již podeváté známý veletrh Czech Raildays. A i letošní ročník odborné i laické veřejnosti ukázal řadu novinek, své místo ale měla zastoupené také historie.

/CZECH RAILDAYS 2017 1. díl/ Každoročním partnerem akce byly České dráhy, které letos ukázaly rekonstruované vozy...


Prezentační stánek Českých drah (13. června 2017, František Živnůstka).

"Jako národní dopravce, klíčový hráč na české železnici a zákaznicky orientovaná firma, poskytujeme služby pro široké spektrum zákazníků. Nabídku se snažíme co nejvíce rozšiřovat – letos jsme představili na Czech Raildays třeba nový web nebo palubní portál ve vlacích," vysvětlil Pavel Krtek, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah. Největším lákadlem na veletrhu jsou samotná vozidla.

Významnou investici České dráhy každoročně vkládají do modernizace vozového parku. Letos se dopravce pochlubil velkoprostorovým osobním vozem druhé třídy Bbdgmee236. "Těch jsme modernizovali v uplynulých letech celkem 64. Jsou přizpůsobeny pro přepravu vozíčkářů a jízdních kol. Cestující v nich mají k dispozici elektrické zásuvky, interiér je klimatizovaný a vybavený informačním systémem a jiné prvky moderního vozidla. Tyto vozy nasazujeme na soupravy na všech páteřních linkách v České republice," doplnil Pavel Krtek. 


Součástí prezentace byla i ukázka služeb pro cyklisty (13. června 2017, František Živnůstka).

Kromě nového webu a rozšířených možností aplikace Můj vlak České dráhy prezentovaly v modernizovaném voze Bmz229 rozšiřující se službu ČD minibary, které v loňském roce dopravce nasadil i na rychlíkové spoje na vybraných tratích, například z Brna do Ostravy. Rozšiřuje se i počet vozů s Wi-Fi připojením. "Momentálně disponuje touto technologií přes 600 vozů a do konce roku pak chceme další téměř stovku přidat. Stejně tak rozšiřujeme bezbariérové spoje, kterých je momentálně více než 5 000 každý den," uvedl Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah.

Celou řadu služeb pak České dráhy nabízí cestujícím mimo vlaky třeba na nádražích. Každoročně se rozšiřuje síť směnáren nebo tradičních půjčoven kol ČD Bike. Ta je v letošní sezóně k dispozici v 96 stanicích. České dráhy v Ostravě prezentovaly i další služby, například ČD Taxi, ČD Parking, ČD Lounge, cestování nočními vlaky v lůžkových a lehátkových vozech, intermodální spojení železnice a letecké dopravy spoji Airport Express a další.


Modernizované vozy na Czech Raildays (13. června 2017, František Živnůstka).

Venkovní plocha nabídla prezentaci vozu Bmz229. V letech 2004 až 2008 byly tyto vozy původní řady Bmoz/Bmz v Rakousku modernizovány a další fáze modernizace pokračuje nyní již v režii Českých drah. Po zakoupení byly vozy postupně přelakovány do korporátního nátěru a do firemního designu Českých drah je sladěn také interiér vozidel. V jednom z oddílů je umístěno dětské kino disponující LCD monitorem a moderním přehrávačem filmů. Na každém představku je umístěno jedno vakuové WC nového typu.

Vůz řady Bbdgmee236 patří do řady kombinovaných oddílových a velkoprostorových osobních vozů druhé třídy, jsou klimatizované a plně vybavené pro přepravu až dvou vozíčkářů. Pro tyto účely jsou vozy vybavené také velkými vnějšími dveřmi s nakládací plošinou, bezbariérovým WC a speciálním kupé. A osobní vůz řady Bdmpee233 patří do řady velkoprostorových osobních vozů druhé třídy. Vozy této řady jsou vybaveny klimatizací, prostorem pro odkládání objemných zavazadel a dětských kočárků. Nechybí zde ani WC s uzavřeným systémem, zásuvky 230 V, elektronický informační a rezervační systém či čtyři háky pro přepravu jízdních kol.


Uvnitř haly se nacházel stánek Českých drah (13. června 2017, František Živnůstka).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!