Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vykolejený jeřáb brzdí vlaky na Hodonínsku

VNOROVY - Úterní tragická nehoda osobního vlaku s traktorem na železničním přejezdu ve Vnorovech na Hodonínsku stále komplikuje provoz na železniční trati 343 z Hodonína do Vrbovců.

Ačkoli vlak byl odstraněn ve středu, provoz na trati bude stát ještě týden kvůli následnému vykolejení vyprošťovacího jeřábu...


Požárem poškozená a vykolejená Regionova (13. září 2016, Drážní inspekce).

K nehodě došlo v úterý 13. září ve 13.15 hodin na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací. "V době nehody cestovalo ve vlaku přibližně 20 cestujících. Dle informací z místa nehody byl při nehodě usmrcen řidič traktoru a bylo zraněno sedm cestujících za strojvedoucí," popsal průběh nehody tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

V důsledku střetnutí vlak vykolejil. "Po střetnutí došlo k požáru jednoho vozu," dodal Drápal s tím předběžná škoda byla vyčíslena na 12,9 milionů korun. Výše škody je ovlivněna právě zmíněným požárem, který část vlaku zničil.


Ve vlaku se zranilo několik cestujících (13. září 2016, Drážní inspekce).

Během odstraňování následků nehody v nočních hodinách z úterý na středu ale došlo k vykolejení vyprošťovacího jeřábu. "Příčiny události jsou v šetření. Událost se obešla bez zranění a škody byly prozatím vyčísleny na 30 tisíc korun. Provoz na této trati je nadále zastaven," dodal později Drápal.

Podle tiskové mluvčí Českých drah Moniky Bezuchové se podařilo nakolejit zbylé tři vozy soupravy Regionova, která na místě zůstala po úterní nehodě s traktorem. Nehodový vlak následně soupravu dotáhl do železniční stanice Strážnice.


Během vyprošťování musela být část vlaku podepřena (13. září 2016, Drážní inspekce).

"Odborníci na čtvrteční schůzce rozhodli, že nakolejení jeřábu zpět na trať provede speciální mobilní jeřáb o nosnosti 700 tun. Pro zásah bude muset být speciálně upraveno i podloží tak, aby k místu mohl jeřáb najet," uvedla Bezuchová s tím, že přípravy zaberou několik dní. Samotný zákrok by měl být proveden nejpozději koncem příštího týdne. Do té doby bude bezpečnost v okolí mimořádné události zajišťovat hasičský záchranný sbor.

Po dobu řešení mimořádnosti proto v úseku Veselí nad Moravou - Sudomeřice nad Moravou nadále jezdí náhradní autobusová doprava, což pro cestující představuje zdržení v délce pěti až deseti minut.


Vykolejený vyprošťovací jeřáb na trati (14. září 2016, ČD DKV Brno).

Dle statistik Drážní inspekce s bylo v letošním roce při podobných nehodách usmrceno již 34 osob a dalších 49 bylo zraněno, přičemž z pohledu dlouhodobých statistik jde o více než pětileté maximum v počtu usmrcených. "V porovnání se stejným obdobím roku 2015 zemřelo v letošním roce na železničním přejezdu dvakrát tolik osob a celkový počet usmrcených již převýšil celková čísla usmrcených na přejezdech za celý rok 2015," dodal Drápal.


Jeřáb bude na koleje vrácen až příští týden (14. září 2016, ČD DKV Brno).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!