Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na trati Opava - Krnov se maká už tři měsíce

OPAVA, KRNOV - Téměř tři měsíce se nejezdí na železniční trati mezi stanicemi Opava východ a Krnov. Důvodem je dlouhodobá výluka z důvodu rekonstrukce kolejí, nástupišť a zabezpečovacího zařízení.

Vlaky se podle předpokladu na trať zase vrátí v první polovině prosince. Do té doby jsou cestující odkázáni na autobusy...


Odstraněné kolejiště ve stanici Opava západ (19. května 2016, Filip Vlček).

České dráhy od 1. dubna zavedly na trati z Opavy do Krnova náhradní autobusovou dopravu. Zatímco u výchozí stanice Opava východ autobusy zastavují obvykle před nádražní budovou, v Opavě západu tomu tak není a náhradní zastávka je přesunutá na autobusovou zastávku 'Opava, SME' na ulici Krnovská. "Důvodem tohoto přesunu je snaha o eliminaci zpoždění spojů náhradní autobusové dopravy při takto náročné výluce," vysvětlila tisková mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

České dráhy proto zajistily v těsné blízkosti této zastávky i prodejní místo jízdních dokladů v přízemí jednoho z blízkých domů. I proto není ve stanici Opava západ k dispozici žádný zaměstnanec Českých drah.


Kolejiště ve stanici Opava východ zcela chybí (19. května 2016, Filip Vlček).

A kdo se byl podívat na aktuální postup prací ve stanici Opava západ, musí nepotřebnost pracovníků Českých drah pochopit. Ve stanici chybí samotné kolejiště a v provozu je jen jediná kolej nutná pro návoz a odvoz stavebního materiálu. Rozsáhlejší stavební úpravy probíhají nepřetržitě od pondělí do neděle také v nádražní budově. Po dokončení dostanou cestující opravenou stanici s kolejištěm umožňujícím bezpečný přechod.

Stáhněte si...
- Výlukový jízdní řád železniční tratě 310 si stáhněte zde.
  (zdroj: České dráhy).


Poslední ze čtyř kolejí na viaduktu přes Olomouckou v Opavě (19. května 2016, Filip Vlček).

Během rekonstrukce dojde na výměnu železničního svršku a spodku a opravena budou nástupiště většiny stanic a zastávek. Zmodernizováno bude zabezpečovací zařízení, zřízeno bude dálkové ovládání zabezpečovacího zařízení a nově budou moderněji zabezpečeny také stávající železniční přejezdy. Součástí náročné rekonstrukce bude také zajištění zatížitelnost mostů a propustků pro požadovanou přechodnost a zajištění prostorové průchodnosti.

V rámci rekonstrukce bude kromě stanice Opava západ rekonstruováno také kolejiště stanice Skrochovice, kde dojde na výraznější redukci kolejiště. Cestující se tak dočkají prostornějších nástupišť a částečného zrychlení provozu


Autobus náhradní dopravy v zastávce SME v Opavě (19. května 2016, Filip Vlček).

Součástí přestavby železniční tratě je také demontáž starého a výstavba nového železničního mostu v Olomoucké ulici v Opavě. Dosavadní čtyři koleje tak Správa železniční dopravní cesty sníží na jednu na nové trámové ocelové konstrukci. "Vzhled i dispozice mostu byla konzultována a schválena architektem města Opavy," ubezpečil tiskový mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Iliaš s tím, že se rozšíří také chodníky pod mostem.

Během rekonstrukce je ale vyloučen pohyb chodců pod mostem, což město rozdělilo na dvě části. Ve spolupráci s městem Opavou a Městským dopravním podnikem rozhodnuto, že mezi nejbližšími zastávkami U Soudu a Horovo náměstí tak jezdí cestující po vydání nulové jízdenky v trolejbusech a autobusech MHD bezplatně.


Dočasná prodejna jízdenek v Opavě u zastávky SME (19. května 2016, Filip Vlček).

Připomeňme, že výluka byla zahájena 1. dubna se zahájením denního provozu. Investiční akci za 863 milionů korun hradí Správa železniční dopravní cesty, která předpokládá, že se provoz na trati obnoví od 7. prosince.

Čtěte také...
- Rekonstrukce trati z Opavy do Krnova začíná (vydáno 31: března 2016).
- MHD pod viaduktem v Olomoucké jezdí zdarma (vydáno 26. května 2016).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Na budově stanice Opava západ jsou tyto informace (19. května 2016, Filip Vlček).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!