Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Bohumínem vlaky projedou nejdřív v úterý

BOHUMÍN - Správě železniční dopravní cesty se zatím nedaří ani částečně obnovit provoz ve stanici Bohumín. Ve středu večer tady požár silně poškodil ústřední stavědlo a část mezinárodní tratě vyřadil z provozu.

Cestující tak i nadále mezi Ostravou a Karvinou místo vlaků vozí náhradní autobusy, část vlaků je odkloněna přes Havířov...


Nádražní podchod je uzavřen (12. února 2016, Marek Sobaniec - MěÚ Bohumín).

Původně se předpokládalo, že ještě ve čtvrtek večer nebo v průběhu pátku bude provoz částečně obnoven. Nové odhady už tak optimistické nejsou. "České dráhy budou minimálně do úterý zajišťovat náhradní autobusovou dopravu v postiženém úseku Ostrava hlavní nádraží - Bohumín - Dětmarovice - Karviná," informovala v pátek odpoledne tisková mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Dodala, že České dráhy ve spolupráci se Správou železniční dopravní cesty připravují technologická opatření pro zajištění regionální vlakové dopravy, která budou odpovídat kapacitním možnostem ostravského hlavního nádraží. "To mimořádně nahrazuje dopravní funkci bohumínského železničního uzlu," řekla.


Vlaková doprava je v Bohumíně zcela zastavena (11. února 2016, Ondřej Kašpárek).

Náhradní autobusová doprava bude vyjíždět v pracovní dny v pravidelném čtvrthodinovém intervalu z ostravského hlavního i karvinského nádraží. O víkendu se interval prodlužuje na 20 minut. Dálková doprava bude i nadále odkláněna. Spoje na Slovensko jedou přes Havířov dále do Českého Těšína a spoje EC z / do Varšavy jedou z Ostravy odklonem mimo Bohumín. Rychlíky Bohumín - Brno a zpět začínají a končí na ostravském hlavním nádraží.

Stáhněte si...
- Kompletní jízdní řád náhradní autobusové dopravy si stáhněte zde.
  (zdroj: www.cd.cz).


Náhradní dopravu zajišťují autobusy (11. února 2016, Ondřej Kašpárek).

Středeční večerní požár poškodil ústřední stavědlo v Bohumíně. Z provozu vyřadil zabezpečení železniční tratě, výhybky, komunikaci i informační systémy. Pozor by si měli dát také motoristé na železničních přejezdech, které jsou mimo provoz. Železničáři je již označili příslušnou dopravní značkou, vlaky při průjezdu zpomalují. Požár komplikuje provoz také dalších subjektů. Například pobočka České pošty v Bohumíně nacházející se v areálu nádraží je odstřižena od pevných telefonních linek a zákazníci tak jsou odkazováni na mobilní telefon.

Hasiči, policisté a speciální vyšetřovatelé zatím požár vyšetřují. Nevylučují ani cizí zavinění, protože se požár kromě stavědla objevil také na dalších dvou místech areálu železniční stanice. Odhadovaná škoda byla z původních 100 milionů korun navýšena na 200 milionů korun a i nadále jde o předběžné vyčíslení.

Čtěte také...
- Bohumín: Požár zničil stavědlo a zastavil vlaky (vydáno 12. února 2016).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Požár vyřadil z provozu také železniční přejezdy (11. února 2016, Ondřej Kašpárek).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!