Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

České dráhy investovaly do oprav nádraží

MORAVA, VYSOČINA - Přes plánovaný prodej části závodu Českých drah státní organizaci Správa železniční dopravní cesty vyčlenil národní dopravce nemalé finanční prostředky do nutných oprav nádraží.

Jen na Moravě a Vysočině proběhly nad rámec běžné údržby úpravy prostor pro cestující veřejnost za přibližně 26 milionů...


Interiér zrekonstruované uherskobrodské čekárny (13. ledna 2016, České dráhy).

Kompletně se také opravila výpravní budova v Uherském Brodě za 14 milionů korun a běží přestavba třineckého nádraží za 38 milionů korun. Celkově se tak vynaložené finanční prostředky blíží částce 64 milionů. Zlepšení se dočkalo na pět desítek nádraží. Další desítky milionů korun stojí ČD běžná údržba a provoz. Velká část z 26 milionů šla na opravy střech, dlažby, čištění omítek, malování, výměnu dveří, oken nebo úpravu sociálního zařízení, ale také na likvidaci následků vandalství.

"V rámci Olomouckého, Moravskoslezského a Zlínského kraje jsme vynaložili přibližně 14 milionů, nejrůznější opravy se dotkly zhruba tří desítek nádraží. Finančně nejnáročnější je pokračující rekonstrukce třinecké výpravní budovy s podporou ROP Moravskoslezsko, kde se dodavatel zavázal dokončit práce k 31. březnu 2016. Práce na uherskobrodském nádraží ukončil zhotovitel s předstihem, v nadcházejících dnech po zavedení zkušebního provozu zpřístupníme prostory cestující veřejnosti,“ uvádí Gabriel Jursa, ředitel Regionální správy majetku ČD v Olomouci.


Opravená budova nádraží v Uherském Brodě (14. ledna 2016, České dráhy).

V Jihomoravském kraji a v kraji Vysočina utratily České dráhy za opravy nad rámec běžné údržby zhruba 12 milionů. "Z větších oprav se jedná především o opravu střechy v Zastávce u Brna, částečné zateplení fasády v Bystřici nad Pernštejnem či výměny oken, případně dveří v Nemoticích, Křenovicích horním nádraží a Blansku a dalších stanicích," dodal k tomu Lubomír Křivánek, ředitel Regionální správy majetku ČD v Brně. Bezmála 2,5 milionu korun stály úpravy sociálního zařízení v pěti stanicích, téměř tři čtvrtě milionu korun si vyžádala oprava vestibulu a vstupních dveří v Brně-Králově Poli.

Na jihu Moravy a na Vysočině zlepšily vložené peníze podmínky u dvacítky výpravních budov. Nákladnější opravy na severní a střední Moravě jako opravy střech v Kojetíně, Dětmarovicích, v obvodu olomouckého hlavního nádraží, výměna oken v Rožnově pod Radhoštěm a Krnově, oprava rozvodů v Hranicích nebo také oprava kanalizace v Krnově, si vyžádaly náklady necelých 9 milionů korun.


Interiér čekárny a pokladen na nádraží v Třinci (22. ledna 2016, České dráhy).

Mezi větší opravy patří výměna dveří k nadchodům na ostravském hlavním nádraží nebo oprava dveří na svinovském, přerovském a hranickém nádraží. V řadě stanic se opravovaly omítky nebo se čistila fasáda, například ve Štítině, Napajedlích, Prostějově, Přerově, Frenštátu, Kopřivnici, Krnově či na obou opavských nádražích. Dále probíhaly úpravy sociálního zařízení v Rožnově i Frenštátu pod Radhoštěm a v Českém Těšíně. Jen tyto opravy přesáhly 5 milionů korun.

Na jižní Moravě a na Vysočině se práce soustředily na zvýšení úrovně sociálního zařízení v Zaječí, Znojmě, Bzenci, Boskovicích či v Horní Cerekvi. Vstupní dveře se měnily ve Velkém Meziříčí, Sokolnici, Hrušovanech nad Jevišovkou, Moravských Bránicích, Třebíči, Ždírci nad Doubravou, Hrušovanech či Modřicích. Opravovala se také hala kuřimského nádraží.


Výpravní budova třineckého nádraží doznala velkých změn (13. ledna 2016, České dráhy).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!