Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vlaky RegioJet přepravily přes tři miliony lidí

ČESKÁ REPUBLIKA - Přeš tři miliony cestujících přepravily v loňském roce dálkové vlaky RegioJet v České republice. Ve srovnání s rokem 2014 jde o nárůst o 620 tisíc cestujících, přibližně o 26 procent.

V roce 2014 vlaky RegioJet v České republice přitom využilo jen 2,39 milionů cestujících, informoval mluvčí Aleš Ondrůj...


O vlaky RegioJet je stále větší zájem (25. srpna 2011, RegioJet).

"Jak vyplývá i z údajů ministerstva dopravy, nové zákazníky se v loňském roce na železnici dařilo získávat zejména soukromým dopravcům. RegioJet přilákal v roce 2015 na jediné trase dvakrát více nových zákazníků, než České dráhy s 8 tisíci spoji denně v celé své síti," řekl Radim Jančura, majitel Holdingu Student Agency, kam vlakový dopravce RegioJet patří. Podle Jančury k největším přesunům došlo zejména na trase Praha - Ostravsko - Košice, kde většina cestujících využívá právě denních a nočních spojů RegioJet.

Své hospodaření za rok 2015 zakončil RegioJet se ziskem, který podle předběžných odhadů dosáhl přibližně 40 milionů korun před zdaněním. Přesný údaj bude zveřejněn poté, co budou výsledky auditovány. Za růstem počtu cestujících stojí mimo jiné výrazné posílení spojů z Prahy na Slovensko nebo navýšením kapacit spojů přidáním dalších vozů. "Ve špičkách tak RegioJet nabízí na trase Praha – Ostravsko 9-10 vozové soupravy s kapacitou 500-600 cestujících," zdůraznil tiskový mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. Vyšší počet přepravných cestující má na svědomí také vstup na nové trasy do Zlínského kraje a Přerova, společně s návaznými autobusy z Otrokovic do Zlína a Vizovic.


Staré lokomotivy jsou postupně nahrazovány Vectrony (25. srpna 2011, RegioJet).

Úspěchy má soukromý dopravce také na Slovensku, kde přepravil dalších 3,68 milionů cestujících. RegioJet tady provozuje dálkové vlaky na trase Bratislava - Košice a zpět a regionální spoje v závazku veřejné služby na trase Bratislava - Komárno a zpět. V České a Slovenské republice tak dohromady vlaky přepravily 6,7 milionů cestujících. A při započtení 468 tisíc cestujících, kteří cestovali autobusy RegioJet na Slovensku pod značkou RegioJet v roce 2015, cestovalo celkem přibližně 7,1 milionů cestujících.

V roce 2016 se jejich počet dále zvýší. RegioJet jednak předpokládá další růst počtu cestujících na svých vlakových linkách, ale navíc značku RegioJet by pak měly začít používat také žluté autobusy, které zatím zejména v ČR a na mezinárodních spojích jezdí pod značkou Student Agency. Vznikne tak přepravní síť RegioJet, která bude mít potenciál v následujících letech ročně přepravovat 15 - 20 milionů cestujících.


Vlakové soupravy jezdí většinou o devíti či desíti vozech (25. srpna 2011, RegioJet).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!