Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

K WiFi se připojíte v pěti stovkách vlaků

ČESKÁ REPUBLIKA - Od začátku jízdního řádu 2016 se mohou cestující Českých drah zdarma připojit na internet v 529 vlacích. Služba je dostupná nejen v Pendolinu, ale i ve vybraných expresech či regionálních vlacích.

Letos přibyde služba WiFi připojení přibližně ve stovce dalších vozů, které obsluhují desítky vlaků v různých částech republiky...


V Pendolinu se k WiFi připojíte již několik let (8. prosince 2015, Filip Vlček).

Z celkového počtu vlaků s WiFi je nyní 108 dálkových spojů a 421 regionálních vlaků. "O využití WiFi během cestování je mezi našimi zákazníky velký zájem, proto jsme tuto službu zařadili již do 529 vlaků a během letošního roku ji rozšíříme do několika dalších desítek spojů," řekl Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu. Během zimy a jara bude systém WiFi instalován do další dvacítky osobních vagónů určených pro vlaky EuroCity, InterCity, Expres i railjetů.

Spoje s WiFi jsou označeny i v jízdním řádu

WiFi je také součástí vybavení nových souprav InterPanter, z nichž prvních 7 souprav převzaly České dráhy v závěru roku 2015, a zbývajících 7 vlaků bude dodáno v úvodních měsících letošního roku. Pro lepší přehled o vlacích s WiFi jsou poprvé v historii označeny takové spoje přímo v jízdních řádech specifickou značkou.

Díky tomu je snadné zjistit, že vlaky s WiFi jezdí například na tratích z Děčína přes Ústí nad Labem do Mostu, Chomutova a Kadaně, mezi Chebem a Karlovými Vary, z Pardubic do Hradce Králové a Jaroměře, mezi Nezamyslicemi, Prostějovem, Olomoucí, Zábřehem na Moravě a Šumperkem na střední Moravě nebo z Rožnova pod Radhoštěm přes Valašské Meziříčí do Kroměříže a Kojetína či v okolí Brna na lince S2 do Letovic a Křenovic.


Nové jednotky RegioPanter internet také "vozí" (8. prosince 2015, Filip Vlček).

V dálkové dopravě disponují nabídkou WiFi připojení k internetu například spoje EuroCity z Prahy do Ústí nad Labem a Děčína a dále do Německa, vybrané vlaky z Prahy přes Brno do Břeclavi a expresní spoje mezi Prahou, Pardubicemi, Olomoucí a Ostravou, resp. s dalšími cílovými stanicemi v Opavě, Zlíně, Veselí nad Moravou, nebo přes Vsetín v Žilině. "WiFi je k dispozici také v rychlících Olomouc - Brno a během první poloviny roku bude rozšířena i na rychlíkovou linku Praha - Česká Třebová - Brno," dodal tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Vlaky SuperCity Pendolino nabízejí kromě WiFi navíc celý informační a zábavní internetový portál, kde cestující najdou informace o jízdě, mohou sledovat její průběh on-line z pohledu strojvedoucího, objednat si občerstvení z bistrovozu, mají k dispozici filmy, hudbu, soutěže nebo hry včetně nabídky po dětské cestující. Obdobné řešení WiFi se zábavním internetovým portálem od dubna nabídnou i všechny modré soupravy railjet. 


Kromě toho se k internetu připojíte také ve vlacích EC či IC (8. prosince 2015, Filip Vlček).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!