Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Českolipské nádraží čeká přesun za miliardu

ČESKÁ LÍPA - Správa železniční dopravní cesty na letošní rok připravuje přesun nádraží v České Lípě. Stavební práce zahrnující stavbu nových nástupišť, podchodu i nového zázemí pro cestující začaly koncem prosince.

Důvodem přestavby a posunu vlakového nádraží je především modernizace trati i možnost vzniku přestupního terminálu na autobusy...


Současná podoba hlavního nádraží v České Lípě (12. prosince 2015, Ladislav Grepl).

Cestující, kteří při svých cestách využívají českolipské nádraží, by se letos měli obrnit trpělivostí. Koncem prosince totiž oficiální začala přestavba českolipského nádraží. "Účelem rekonstrukce je vybudování nových nástupišť, která budou přesunuta zhruba o 250 metrů proti stávajícími stavu," potvrdil Informačnímu portálu Vlčoun.cz tiskový mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Iliaš.

Kromě toho tady bude vybudováno úplně nové zázemí pro cestující, čekárna s prodejnou jízdenek a podchod. Své místo by v budově mělo najít také několik malých prodejen pro občerstvení či trafika. Odpadne tak rizikové přecházení kolejiště, podchod navíc spojí obě části města, které nyní nádraží rozděluje.


Kolejiště na hlavním českolipském nádraží (12. prosince 2015, Ladislav Grepl).

Součástí stavby je také kompletní rekonstrukce kolejového svršku i spodku, položení bezstykových kolejí a vybudování nového staničního zabezpečovacího zařízení. Výluky, během nichž bude omezen provoz nádraží, jsou naplánovány již na začátek letošního roku. "Cestující o nich budou včas informování prostřednictvím svých dopravců. Ti také zajišťují náhradní dopravu," dodal Iliaš.

Město Česká Lípa se v souvislosti s přesunem nádraží zavázalo k tomu vybudovat u nového vlakového nádraží nové přestupní místo na autobusovou dopravu. Projekt má plnou podporu představitelů Libereckého kraje i samotného města Česká Lípa.


Takhle bude koncem letošního roku vypadat nové nádraží (vizualizace, SŽDC).

S dosavadním nádražím se počítá i nadále, jen změní účel. "Ačkoli stávající budova je stále v majetku Českých drah, do budoucna ji plánujeme využít jako technologické zázemí," odmítl mluvčí spekulace, že budova stane útočištěm bezdomovců. Budova bude jen opravena a uvnitř upravena pro nové využití.

"Dokončení stavby za 970 milionů korun se plánuje do konce roku 2016," zakončil tiskový mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Iliaš. Zprovoznění nádraží je pak naplánováno na konec letošního roku.


Nová stanice bude posunuta o 250 metrů dále (vizualizace, SŽDC).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!