Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

RegioJet vyráží na Zlínsko a navyšuje kapacitu

ČESKÁ REPUBLIKA - Až na 13 vozů prodlouží RegioJet své vlakové soupravy na trase Praha - Košice od nedělní změny jízdního řádu. Nejkratší soupravy, které RegioJet vypravuje, se prodlouží z 6 na 7 vozů.

Firma nově plánuje během prosince zařadit do provozu na nočních vlacích z Prahy do Košic a zpět lůžkové a lehátkové vozy...


Prezentační jízda RegioJetu do Otrokovic (13. listopadu 2015, RegioJet).

Na nejdelší vlaky budou nově nasazeny nejmodernější lokomotivy SIEMENS Vectron. Otevře nové vlakové spojení z Prahy do Přerova a Zlínského kraje a současně prodlouží spoj na Slovensku do Banské Bystrice a Martina. RegioJet prodává jízdenky na spoje od nového jízdního řádu s platností od 13. prosince 2015. S ohledem na navýšení kapacit a zahájení provozu lůžkových a lehátkových vozů na nočních spojích a některé další novinky jsou tyto dávány do prodeje postupně. V rámci nového jízdního řádu přitom RegioJet zavádí řadu novinek.

Do trasy Praha - Olomouc - Přerov - Hulín - Otrokovice - Staré Město zavádí nový pár spojů a společně s tím také návazné autobusy do Zlína, Želechovic, Lípy a Vizovic. RegioJet dále prodlužuje vlakový spoj Praha - Žilina - Martin až do Banské Bystrice a Zvolena a posiluje spoje z Prahy přes stravu a Žilinu do Košic, kdy noční spoj bude provozován denně a na spojích bude nasazováno až 13 vozů s celkovou kapacitou kolem 700 cestujících.

Před Vánocemi nasadí i lůžkové vozy

Soukromý dopravce Radima Jančury ale nasadí nové lůžkové a lehátkovy vozy na noční spoje z Prahy do Košic s kompletním ubytovacím servisem. Tyto vozy budou dány do provozu v průběhu prosince před vánočním obdobím.


Výrazného rozšíření se dočkají vlaky na Slovensko (nedatováno, RegioJet).

"Od 13. prosince 2015 bude devět nových míst v České a Slovenské republiky s vlakovým spojením RegioJet. Návazné autobusové spojení dostanou nově Vizovice," informoval tiskový mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. Od prosince 2015 RegioJet denně nabídne spojení středoslovenských měst Zvolen, Sliač, Banská Bystrica, Horná Štubňa a Turčianské Teplice s Prahou, Ostravou a Olomoucí a dalšími městy v České republice. Cena jízdenek za třídu Standard činí 10 eur.

Nová vnitrostátní linka ze Zlínského kraje

Vlaky RegioJet nově zamíří jako odpolední spoj z Prahy (odjezd v 16.46 hodin) do Přerova, Hulína, Otrokovic a Starého Města u Uherského Hradiště (příjezd v 19.51 hodin). Ráno pak vyrazí v opačném směru do Prahy v 5.50 hodin s příjezdem do hlavního města v 8.58 hodin. Cena za trasu ze Zlínska do Prahy je jednotná ze všech destinací a ve třídě Standard začíná na 190 korunách. Další místa se do žluté sítě doplní na Zlínsku, kde návazné autobusy zastaví nově ve Vizovicích, Želechovicích nad Dřevnicí a v Lípě.


Vectron jsou nedílnou součástí vozového parku dopravce (nedatováno, RegioJet).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!