Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ve Zlínském kraji přibudou nové spoje

ZLÍNSKÝ KRAJ - Už tuto neděli se mění jízdní řád vlakové dopravy. Ve Zlínském kraji je zachován stávající rozsah dopravy, navyšuje se počet přímých spojů z Rožnova pod Radhoštěm do Kroměříže a dále do Kojetína.

Dále se upravuje koncepce nasazení vozidel na trati z Hranic na Moravě do Střelné a na řadě tratí vyjedou přímé vlaky...


Jeden z moderních RegioSharků ve Zlíně (21. července 2015, Filip Vlček).

Mezi nejvýznamnější změny patří navýšení přímých spojů z Rožnova pod Radhoštěm do Kroměříže a dále do Kojetína a zpět, celkově na této lince bude od nového jízdního řádu jezdit 16 přímých spojů. Všechny budou zajištěny moderními jednotkami RegioShark. Na trati Hranice na Moravě – Střelná se pak mění koncepce nasazení vozidel a tras vlaků. Zlínský kraj objednal ve spolupráci s Olomouckým krajem 2 páry přímých vlaků mezi Střelnou a Olomoucí, jeden spěšný vlak pojede ze Vsetína do Olomouce.

Na trati 282 ze Vsetína do Velkých Karlovic dochází pouze k drobným minutovým změnám z důvodu zajištění přípojů na dálkové vlaky ve Vsetíně. Počet vlaků ani jejich datová omezení se nemění. V cyklistické sezóně budou ve vlacích řazeny vozy určené k přepravě kol, které zlepší nabídku služeb cykloturistům. Soupravy jsou v řazení Regionova, 2 přívěsné vozy upravené pro přepravu jízdních kol a motorový vůz řady 810.

Osobák bude tvořit přípoj na vlak z Olomouce

Osobní vlak z Otrokovic v 17.20 hodin směr Vizovice pojede nově pouze do Zlína středu v pracovní dny kromě vánočních a letních prázdnin tak, aby se zajistila návaznost Rx 804 z Olomouce na přípoj do Vizovic. Proto pojede z Otrokovic vlak 14231 v 17.48 hodin nově denně až do Vizovic. V úseku Otrokovice - Zlín střed je v sedlových časech mezi 7.15 a 12.20 hodin zavedeno zastavování vlaků na znamení na zastávkách. To platí také pro všechny vlaky, které končí nebo jsou výchozí ze stanice Zlín střed.


Otrokovice jsou uzlem pro přestup na vlaky ze Zlínska (21. července 2015, Filip Vlček).

"Ve Zlínském kraji je nasazeno šest moderních motorových vozů RegioShark na tratích z Rožnova pod Radhoštěm přes Valašské Meziříčí až do Kojetína a také na spojích z Kroměříže do Otrokovic a Vizovic a dále z Vizovic přes Uherské Hradiště do Bojkovic," uvedla tisková mluvčí Českých drah Kateřina Šubová. Tyto jednotky jsou zařazeny na 17 procentech vlakových spojů ve Zlínském kraji. Na vybraných tratích jezdí motorové jednotky Regionova.

Od nového jízdního řádu nasadí národní dopravce na všechny rychlíky linky R13 mezi Olomoucí, Břeclaví a Brnem zcela nové jednotky InterPanter. Ve Zlínském kraji jsou na 70 % všech regionálních spojů nasazena nová či modernizovaná vozidla.

Ve Zlínském kraji pojede téměř 500 spojů denně

Regionální vlaky ve Zlínském kraji ujedou v době platnosti jízdního řádu 2016 celkem 3,496 mil. vlakových kilometrů. České dráhy vypraví v kraji v pracovní dny v průměru 489 regionálních spojů, o víkendech 364, což představuje průměrně 453 vlaků denně. 


Regionova na osobním vlaku odjíždí ze Zlína do Vizovic (21. července 2015, Filip Vlček).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!