Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Cestující zůstávají Českým drahám věrní

ČESKÁ REPUBLIKA - Navzdory levnějším pohonným hmotám a rekordnímu počtu výluk zůstávají cestující Českým drahám věrní. Služeb národního dopravce využilo za 9 měsíců letošního roku 127 milionů cestujících.

Ti ve vlacích najezdili 5,3 miliardy kilometrů. V mezistátní dopravě nejvíce rostou počty cestujících do Rakouska a Německa...


O dálkovou dopravu je stále mezi cestujícími zájem (19. srpna 2015, Filip Vlček).

Služeb Českých drah za leden až září využilo celkem 127,011 milionu cestujících, což je na úrovni loňského roku. Výrazně však rostl přepravní výkon, který dosáhl 5,329 miliardy oskm. Je tedy o 3% meziročně vyšší.

„I v letošním roce se potvrzuje trend rostoucího zájmu o kvalitní a rychlé dálkové vlaky a o příměstskou dopravu ve velkých aglomeracích, kde je rychlejší a pohodlnější cestovat vlakem, než stát v dlouhých kolonách a komplikovaně shánět místa na parkování v centrech měst. Poměrně pozitivně se vyvíjí také počty cestujících na tratích s moderními komfortními soupravami včetně mezistátních linek. Tam roste hlavně přeprava do Rakouska, ale zájem o cestování sledujeme také do Německa nebo do Maďarska,“ říká předseda představenstva Českých drah Pavel Krtek.


Cestující ale nadále potávají také regionální dopravu (19. srpna 2015, Filip Vlček).

Letos rostly například počty cestujících v pendolinech mezi Prahou a Ostravou i z Prahy na západ Čech. Více zákazníků využívá také spoje mezi Prahou a Brnem, České dráhy proto tuto linku od nového jízdního řádu posílí o další vlaky. Zachování důvěry zákazníků Českých drah v letošním roce je pro dopravce o to cennější, že jejich cesty a naše služby komplikuje rekordní počet výluk s náhradní dopravou a s dopady na přesnost vlaků.

"Naší velkou konkurencí je individuální motorismus, když jsou letos výrazně nižší ceny pohonných hmot, které zlevnily využití automobilové dopravy. V mezistátní přepravě nás v posledních měsících negativně zasáhla uprchlická krize s několikadenním omezením provozu do Maďarska. V současnosti je ale provoz na všech přechodech stabilní, klidný a vlak je bezpečnou formou cestování," dodal Krtek. V mezinárodní dopravě rostl za uplynulých devět měsíců nejvíce počet cestujících mezi Českou republikou a Rakouskem, dále s Maďarskem a se Slovenskem. Poptávka po cestování do dalších zemí zůstává na srovnatelné úrovni jako loni. 


Letošní rok se vyznačuje rozsáhlou výlukovou činností (17. srpna 2015, Filip Vlček).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!