Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Olomoucký kraj čekají další železniční výluky

OLOMOUCKÝ KRAJ - Ačkoli od neděle 13. prosince začne platit nový vlakový jízdní řád, v Olomouckém kraji zůstává rozsah regionální dopravy na srovnatelné úrovni jako v letošním roce.

Nové spoje zajistí spojení Lipníku nad Bečvou a Hranic s Olomoucí a rozšiřuje se počet spojů do Šternberka a Uničova...


Regionovy zajišťují provoz na menších tratích (nedatováno, Antonín Kyselák).

Rozsah dopravy je mírně navýšený v souvislosti s přestupným rokem 2016, rovněž dochází k navýšení počtu spojů podle požadavků objednatele. České dráhy vypraví v rámci kraje v pracovní dny průměrně 589 osobních a spěšných vlaků, v sobotu 458 a v neděli 454. 

Mezi nejvýznamnější změny v Olomouckém kraji patří rozšíření nabídky pro dojíždění do škol a zaměstnání v Olomouci. Nově pojedou dva páry spěšných vlaků v trase Olomouc hl.n. - Vsetín - Střelná a opačně, ráno s příjezdem do Olomouce v 6.30 a 7.32 hodin, odpoledne s odjezdem z Olomouce ve 14.17 a 15.17 hodin. Vlaky v úseku Olomouc - Hranice na Moravě zastaví v obou směrech pouze v Lipníku nad Bečvou a pojedou mimo stanici Přerov.


Rychlíkové soupravy i nadále zůstanou beze změn (nedatováno, Antonín Kyselák).

Pro zajištění rychlého spojení hanácké metropole se Šternberkem a Uničovem dochází k rozšíření počtu spojů v době odpolední špičky o spoje zrychlených osobních vlaků s jízdní dobou 34 minut. Vlaky zastaví pouze v Bohuňovicích, Šternberku, Újezdě u Uničova a v Uničově. Z hlavního olomouckého nádraží bude spoji ve 14.01, 14.56, 15.56 a 16.56 hodin rozšířena přepravní nabídka na jedné z nejfrekventovanějších tratí v půlhodinovém intervalu.

Modernizace olomouckého železničního uzlu

Také v příštím roce bude pokračovat rekonstrukce olomouckého hlavního nádraží a s tím spojená rozsáhlá výluková činnost. V roce 2016 proběhne rekonstrukce kolejí, zhlaví, trolejového vedení a zabezpečovacího zařízení ve směru do Šternberka a Hrubé Vody. "Tyto náročné stavební práce, jejichž ukončení se předpokládá na konci srpna 2016, si opětovně vyžádají omezení železniční dopravy a zavedení náhradní autobusové dopravy. Žádáme proto cestující, aby zohlednili tuto skutečnost při plánování svých cest," apeluje na cestující tisková mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.


Osobní dopravu na páteřních tratích zajišťují tyto soupravy (nedatováno, Antonín Kyselák).

Mezi dalšími změnami, které je dobré zmínit, je například provoz na trati 017 z České Třebové do Dzbelu. Z iniciativy objednatele veřejné regionální dopravy dochází k rozšíření nabídky spojů. První vlak ze Dzbelu pojede v pracovní dny již v 5.34 hodin, u všech vlaků jsou ve stanici Dzbel přípojné návaznosti na vlaky směr Prostějov. Po několikaletém přerušení provozu je nově objednána regionální doprava v závazku Pardubického kraje také na trati 024 ze Štítů do Letohradu. 

Na tratích 270, 280 a 290 dochází přidáním několika spojů k rozšíření nabídky cestování. A na trati 292 z Šumperka do Mikulova bude i příští rok probíhat rozsáhlá výluková činnost. "Dojde na rekonstrukce stanic Bohdíkov, Ruda nad Moravou a Hanušovice. Po převážnou část platnosti jízdního řádu 2016 se předpokládá nahrazení všech vlaků autobusovou dopravou," uzavřela mluvčí.


Olomoucký kraj ale příští rok čeká řada výluk (nedatováno, Antonín Kyselák).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!