Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Muž nahlásil bombu a odstavil hlavní nádraží

PRAHA - Anonymní telefonát o uložení bomby v neděli večer na více než dvě hodiny paralyzoval železniční dopravu v hlavním městě. Omezen byl také provoz metra, které na hlavním nádraží nezastavovalo.

Policistům se pravděpodobně i díky zesíleným službám kvůli útokům v Paříži podařilo telefonistu téměř ihned dopadnout...


Policejní vozy před hlavním nádražím (22. listopadu 2015, Týdeník policie).

Telefonát policisté zaregistrovali přibližně čtvrt hodiny před dvacátou hodinou. Prakticky ihned byl informován dispečink Dopravního podniku hlavního města Prahy, který na základě uzávěry a evakuace budovy hlavního nádraží uzavřel stanici metra Hlavní nádraží na trase C. Vlaky stanicí tak od 19.47 hodin pouze projížděly.

Až ve 20.10 hodin byl zcela zastaven provoz na hlavním nádraží a policie začala s evakuací cestujících a personálu. Ve stejnou dobu pak České dráhy přijaly mimořádná opatření a některé spoje odklonily nebo v části trasy odřekly.


Do evakuované budovy mohli jen policisté a hasiči (22. listopadu 2015, Týdeník policie).

Rychlíky i část osobních vlaků tak byly odkázány na blízká nádraží. Spoje ve směru od Kolína byly ukončeny v Libni, od Turnova pak vlaky končily ve Vysočanech a od Kralup nad Vltavou byly rychlíky zkráceny jen do Holešovic. Stejně tak byl omezen provoz vlaků ve směru od Berouna a Radotína, které byly ukončeny na Smíchově nebo odkloněny do Vršovic. Sem pak byly zrkáceny vlaky od Krče a Hostivaře. Jen několik jednotlivých spojů bylo vedeno odklonem přes Malešice. Celkem bylo omezeno několik desítek spojů, další vlaky pak jely se zpožděním.

K uvedeným uzávěrám se ve 21.24 hodin přidalo také omezení provozu ve Wilsonově ulici, kvůli čemu byla zkrácena autobusová linka AE z ruzyňského letiště, která tak dočasně končila a začínala u Masarykova nádraží.


Prostor u hlavního nádraží byl uzavřen (22. listopadu 2015, Týdeník policie).

Policisté mezitím prohledávali jak nádražní halu, tak i všechny vlaky, které se v tu dobu nacházely na hlavním nádraží. Nakonec ale žádnou výbušninu nenašli, a tak po 22. hodině rozhodli o opětovném otevření hlavního nádraží.

Díky postupnému otevření odbavovací haly byla linka AE ve 22.03 hodin opětovně prodloužena až na Hlavní nádraží a o dvě minuty později pak obnoveno zastavování metra na trase C ve stanici Hlavní nádraží. Ve 22.25 hodin byl obnoven také železniční provoz. Vlaky se ale na svůj jízdní řád vrátily postupně až v nočních hodinách, protože některé spoje pražské hlavní nádraží opustily i s dvouhodinovým zpožděním.


Provoz hlavního nádraží byl zastaven na dvě hodiny (22. listopadu 2015, Týdeník policie).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!