Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ústecký kraj posílí spoje z Ústí do Lovosic

ÚSTECKÝ KRAJ - V neděli 13. prosince začne platit nový jízdní řád pro rok 2016 také v Ústeckém kraji, kde dochází na některých linkách a tratích k mírnému navýšení počtu vlakových spojů.

Počet vlakokilometrů dosáhne 7,699 milionů, denně 25 tisíc, což představuje nárůst o 1,4% ve srovnání s letošním řádem...


Z Ústí nad Labem do Lovosic a Roudnice bude posíleno spojení (nedatováno, České dráhy).

V odpoledních hodinách v pracovní dny pojede navíc jeden pár osobních vlaků mezi stanicemi Děčín a Ústí nad Labem. Odjezd z Děčína v 15.02 hodin, zpět z Ústí nad Labem v 16.32. Mezi stanicemi Ústí nad Labem a Lovosice objednal Ústecký kraj v odpoledních hodinách prodloužení rychlíku z Liberce a opačně. Pro přepravu zaměstnanců firmy Johnson Controll v Roudnici nad Labem pojedou nově dva páry zrychlených osobních vlaků mezi stanicemi Ústí nad Labem a Roudnice nad Labem: jeden pár v pracovní dny a jeden v pracovní dny a v neděli a ve svátek.

Na trati 090 pak dochází také k rozšíření nočního provozu. "Noční zrychlený osobní vlak z Děčína v 0.16 hodin, který je přípojem od posledního vlaku z Bad Schandau, pojede až do Lovosic," uvedla tisková mluvčí ČD Radka Pistoriusová. Tímto spojením se umožní návrat cestujících z Drážďan až do Lovosic, kde je přípoj na Litoměřice.

Propojení prvních ranních vlaků

V pracovní dny dochází k propojení prvních ranních vlaků na trati 083 Rumburk - Dolní Poustevna a místo vlaků Děčín - Schőna a zpět a Rumburk - Dolní Poustevna a zpět pojede další pár přímých vlaků Děčín - Rumburk a opačně. Změna vychází ze společného požadavku Ústeckého kraje a německého objednatele regionální dopravy VVO. Po dobu konání turistické akce Wandertag v Českosaském Švýcarsku pojede jeden pár turistického vlaku Děčín – Bad Schandau – Sebnitz – Mikulášovice – Panský – Krásná Lípa a zpět.


ČD v kraji vypraví denně 97 rychlíků (nedatováno, České dráhy).

K minutovým úpravám dojde na trati 132 z Kadaně-Prunéřova do Želiny. Jeden pár vlaků o víkendech a svátcích v době do 30. dubna 2016 je prodloužen do/ze zastávky Želina. Obsluha zastávky Želina vychází z požadavku města Kadaň. Jeden spoj navíc pak objednal Ústecký kraj jeden pár vlaků Ústí nad Labem – Moldava v Krušných horách a zpět, který pojede dva dny o jarních prázdninách okresu Teplice a dva dny okresu Ústí nad Labem. Spoje zajistí jednotka RegioShark.

I letos bude obnoven turistický provoz na trati 137 s obnovením přeshraničního provozu na železničním přechodu Vejprty - Cranzahl, kdy o víkendech v době od 1. května do 25. září 2016 pojedou přes hranice dva páry vlaků. Na ostatních tratích se provoz nijak nemění a rozsah zůstává stejný.

Víte, že...
...v Ústeckém kraji pojede 12 spojů EuroCity, 4 spoje EuroNight, 97 rychlíků, 32 spěšných vlaků a 791 osobních vlaků:
...z tohoto počtu je 836 spojů objednaných Ústeckým krajem?


Přes Ústí nad Labem pojede 12 spojů EutoCity (nedatováno, České dráhy).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!