Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ohodnoťte návrhy nového designu toalet

ČESKÁ REPUBLIKA - České dráhy s Evropským institutem pro udržitelný rozvoj realizují úpravu sociálních zařízení ve vlacích. Nové řešení toalet v provedení imitace koupelny nebo s polepem stromů zvýší kulturu cestování.

V rámci pilotního projektu byl upraven vůz 1. i 2. třídy, oba nyní jezdí v běžném provozu na trase mezi Prahou a Žilinou...


Varianta Bříza (září 2015, České dráhy).

"Cestující mířící za hranice naší republiky se občas mohou setkat s netradiční úpravou toalet ve vlacích. Většina vnímá takové prostředí velmi pozitivně, rozhodli jsme se proto jít podobnou cestou. V pilotním projektu jsme upravili dva vozy, vůz 1. třídy Apee a 2. třídy Bee. V každém voze jsou upraveny obě toalety, v provedení koupelny a s motivem lesa vždy v různém barevném provedení," řekl Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu.

Vozy byly v závěru září nasazeny na spoje mezi Prahou a Žilinou přes Vsetín, konkrétně vlaky EC 120/121 Hradčany a EC 122 / 123 Radhošť. Cestující pak mohou jednotlivé vzhledy ohodnotit na webu Českých drah. "Nejlépe hodnocený design chceme realizovat u dalších vozů," dodal Štěpán.


Varianta Modrá (září 2015, České dráhy).

České dráhy oslovily při přípravě projektu Národní radu osob se zdravotním postižením. „Národní rada osob se zdravotním postižením České republiky přijala výzvu od vedení Českých drah, aby navrhla oživení designu hygienických zařízení ve vlacích a také tento návrh rovnou pilotně zrealizovala ve dvou vagonech. Jde zdánlivě o maličkost, ale kulturu cestování spoludotvářejí právě tyto drobné detaily," uvedl předseda rady Václav Krása.

Kromě roviny estetické má tento projekt podle něj i rozměr pracovně integrační, protože se na grafickém návrhu i na vlastní realizaci mohou podílet lidé se zdravotním postižením a zapojit se tak do aktivního pracovního procesu.


Varianta Smrk (září 2015, České dráhy).

Rovněž je třeba připomenout, že České dráhy významně pomohly lidem se sníženou schopností pohybu i při realizaci Euroklíče, tedy dalšího projektu týkajícího se zlepšení hygieny cestování. "Národní dopravce tedy dělá maximum pro pohodlné, bezpečné a čisté cestování lidí se zdravotním postižením a zároveň se snaží, aby se tito lidé spolupodíleli na vytváření příjemného prostředí na železnici jak pro sebe, tak pro všechny cestující," dodal V8clav Krása

Čtěte také...
České dráhy - WC anketa - hlasujte zde (vydáno 22. září 2015)
  (zdroj: www.cd.cz).


Varianta Zelená (září 2015, České dráhy).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!