Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Od prosince zrychlí řada vlaků. I Pendolino

ČESKÁ REPUBLIKA - Rychlovlaky SC Pendolino mezi Prahou a Ostravou pojedou v novém rekordním čase. Cesta z pražského hlavního nádraží do ostravského Svinova jim bude trvat pouze 2 hodiny 53 minut.

Cesta z Prahy do Olomouce bude trvat pouhé 2 hodiny 5 minut. Jde o historicky nejrychlejší spojení mezi těmito městy...


Pendolino z Prahy do Ostravy se zkrátí o 6 minut (nedatováno, České dráhy).

Rychlovlaky SC Pendolino si udržují postavení nejrychlejších vlaků v České republice. Průměrná cestovní rychlost mezi stanicemi Praha hlavní nádraží a Ostrava-Svinov bude v novém jízdním řádu 121,7 km/h. Půjde tedy o historicky nejrychlejší vlak nejen na této relaci, ale také v České republice. "Cesta Pendolinem z Prahy do Ostravy se zkrátí o 6 minut a do Olomouce o 5 minut," informoval tiskový mluvčí ČD Petr Šťáhlavský. Cesta Pendolinem mezi Prahou a Olomoucí nebo Ostravou je tak i nadále rychlejší než obvyklá cesta autem.

Mezi Prahou a Ostravou zrychlí také ostatní expresní spoje. Těm bude cesta trvat nově 3 hodiny a 13 minut, o 7 minut méně oproti současnosti. O 6 minut méně bude trvat cesta z Prahy na Valašsko, například do Vsetína, a o 7 minut rychleji ze Zlína nebo ze Starého Města u Uherského Hradiště do Prahy. Stejný čas uspoří cestující také mezi Prahou a Brnem.


Rychleji do cíle cesty dorazí také Railjet (nedatováno, České dráhy).

Vlaky budou konkurovat autobusům i na dalších linkách. Výraznější zkrácení cestovní doby čeká cestující z Českých Budějovic do Prahy. Vlak nově pojede o 10 minut rychleji a vzdálenost mezi oběma městy urazí za 2 hodin 23 minut, tedy za čas srovnatelný s nejrychlejšími autobusy. Na rozdíl od autobusů však vlak v Praze přijíždí až do centra města. Na 2 hodiny a 40 minut se zrychlí také cesta vlakem z Chebu do Ústí nad Labem. Díky částečnému zdvoukolejnění tratě mezi Pardubicemi a Hradcem Králové pojedou rychlíky a spěšné vlaky mezi těmito krajskými městy o 3 až 12 minut rychleji. Cestu překonají s jednou zastávkou v Rosicích nad Labem i za pouhých 17 minut. 

Rychleji pojedou vlaky také na mezistátních linkách. Do Berlína, Vídně nebo Budapešti dokonce v historicky nejrychlejších časech. Cesta z Prahy do Berlína se zkrátí přibližně o 15 minut na 4 a půl hodiny, podobně o 15 minut se zrychlí také cesta do Hamburku. Z Prahy do Vídně pojedou vlaky railjet poprvé v historii železničního spojení za méně než 4 hodiny. Tak rychle nejezdily mezi oběma metropolemi ani rychlovlaky Pendolino.


Zrychelní se dočkají také rychlíky například na severu nebo jihu (nedatováno, České dráhy).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!