Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ve vlaku jste mohli odložit elektrospotřebič

STŘEDNÍ ČECHY - Středočeský kraj ve spolupráci s kolektivním systémem Elektrowin a společností České dráhy již podruhé realizovaly projekt na podporu zpětného odběru elektrozařízení - Jízda do stanice Recyklace.

Speciálně označené vlakové soupravy tentokrát pendlovaly na trati linky S1 ze stanice Praha Masarykovo nádraží do Kolína...


Akce v kraji Vysočina před jihlavským nádražím (září 2015, Elektrowin).

Prvních 300 pasažérů, kteří vysloužilý spotřebič přineslo, obdrželo hodnotný dárek a výherní los. Další se pak mohli těšit na výherní los a drobnou pozornost. Na los má šanci vyhrát nový elektrospotřebič v hodnotě 1000 korun pět šťastlivců. Losování proběhne v pondělí 12. října 2015 v budově Krajského úřadu Středočeského kraje.

"Projekt Jízda do stanice Recyklace je skvělou příležitostí, jak oslovit širokou veřejnost a připomenout, že vysloužilé elektrospotřebiče rozhodně nepatří do popelnic či na černé skládky. Že je třeba odkládat je do míst určených pro jejich zpětný odběr – tedy do sběrných dvorů, prodejen elektro či do speciálních červených kontejnerů, které již jsou v řadě města a obcí umístěny," zhodnotil jeden z výsledků spolupráce kraje se společností Eelktrowin náměstek hejtmana Marek Semerád.

Akce se koná už potřetí

Jízda do stanice Recyklace je jednou z akcí, která již třetím rokem účinně napomáhá ke zvýšení informovanosti široké veřejnosti o možnostech správného a z ekologického hlediska odpovídajícího odkládání vysloužilých spotřebičů či o jejich dalším využití, pokud projdou procesem recyklace.


V Praze se akce uskutečnila ve vlacích do Českého Brodu (září 2015, Elektrowin).

Akce by se nemohla uskutečnit bez podpory společnosti České dráhy, která se podílí na její celkové propagaci a poskytla prostory i vlakové soupravy, jež budou v rámci stávajícího jízdního řádu vybaveny sběrnými koši a netradičními průvodčími. "Podpora ekologie je pro nás velmi důležitá. Železniční doprava se obecně řadí k nejekologičtějším způsobům přepravy, proto nás akce zaujala a rádi jsme se k ní připojili," dodal ředitel KCOD Středočeského kraje Alois Kašpar.

Tentokrát mohli cestující vysloužilý elektrospotřebič odložit jak ve vlaku z Prahy do Českého Brodu a zpět, tak také přímo ve stanicích Praha Masarykovo nádraží, Český Brod a Kolín do červených kontejnerů.


Podobná akce by se měla konat každoročně (září 2015, Elektrowin).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!