Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

RegioJet zavede přímý spoj Zvolen - Praha

ČESKÁ REPUBLIKA, SLOVENSKO - Od změny jízdního řádu v neděli 13. prosince 2015 začnou vlaky RegioJet denně spojovat středoslovenský Zvolen a Banskou Bystricu s Žilinou a Prahou a dalšími městy v České republice.

Velká část středního Slovenska tak díky vlakům RegioJet získá nové moderní kvalitní spojení s Českou republikou...


RegioJet zavede nový přímý spoj ze Zvolenu do Prahy (nedatováno, RegioJet).

"Nabídneme obyvatelům a návštěvníkům Banské Bystrice a Zvolena přímé vlakové spojení RegioJet do České republiky bez nutnosti přestupovat v průběhu cesty. Současně plánujeme zavést návazné autobusové spojení luxusním autobusem RegioJet z Rimavské Soboty a regionu Horehronia, které bude na vlak RegioJet navazovat v Banské Bystrici," informoval majitel společnosti RegioJet Radim Jančura. Dodal, že spoje rovněž zastaví také v lázních Sliač a v Turčianských Teplicích.

Spoj RegioJet nabídne ideální spojení do České republiky. Bude jezdit denně ze Zvolena ve 4.08 hodin, z Banské Bystrice ve 4.57 hodin a s příjezdem do Prahy v 11.58 hodin. V opačném směru pak bude spoj RegioJet odjíždět z Prahy hlavního nádraží ve 14.46 hodin s příjezdem do Banské Bystrice ve 21.26 a do Zvolena 21.52 hodin a zastavovat bude na všech obvyklých místech dosavadních zastávek RegioJetu. V případě cest do Ostravy nebo Olomouce bude spoj ideální i pro jednodenní cestu. Nově vytvoří také spojení v úseku Zvolen – Banská Bystrica – Žilina a zpět.

Podrobnosti budou nejpozději za měsíc

Další informace ohledně cen, detailů návazných autobusových spojů a dalších služeb RegioJet zveřejní nejpozději v měsíci listopadu. Na spoji do a z Banské Bystrice a Zvolena budou řazeny také nejmodernější vozy Astra s dotykovými obrazovkami v sedačkách a možností individuálního sledování filmů a dalšího audiovizuálního obsahu.


RegioJet pod Tatrami na Slovensku (nedatováno, RegioJet).

Dopravce ale také posílí stávající vlakové spoje z České republiky na Slovensko. Noční spoje z Prahy do Košic a zpět, které doposud jezdí 3x týdně, budou od změny jízdního řádu v prosinci 2015 jezdit každý den. Denně tak bude RegioJet nabízet mezi Prahou a Košicemi celkem dva páry spojů. "Chceme být hlavním dopravcem na dálkových trasách mezi Českou republikou a středním a východním Slovenskem. Poptávka roste i z dalších regionů Slovenska, a proto rozšiřujeme naše spojení do Banské Bystrice a Zvolena a plánujeme napojit na síť našich spojů také Horehronie a Rimavskou Sobotu," řekl Radim Jančura.

Posílí také vnitrostátní dopravu

Od prosincové změny jízdního řádu pak RegioJet také doplní své vnitrostátní spoje v České republice o nový přímý odpolední vlak z Prahy do Přerova, Hulína, Otrokovic a Starého Města u Uherského Hradiště. Ráno pak kolem šesté hodiny ranní vyrazí v opačném směru do Prahy. RegioJet potvrdil, že chce dále růst a rozšiřovat nabídku svých spojů a cílem posílit spojení Přerovska a Zlínska s Prahou a dalšími částmi České republiky. "Náš nový spoj nám konečně umožní oslovit zákazníky přímo z Přerova, které chceme našimi nejlepšími službami a cenami získat na naši stranu," dodal Jančura.

Spoje RegioJet nabízejí široký rozsah palubních služeb. Součástí jsou nápoje zdarma, připojení k internetu, denní a další tisk zdarma. Ve vlacích jsou také řazeny i vozy Astra s dotykovými obrazovkami v sedačkách s možností sledování filmů či poslechem hudby. V každém voze je stevardka nebo stevard, který se stará o cestující.


Interiér vozu Astra s dotykovými obrazovkami (nedatováno, RegioJet).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!