Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Nehoda na přejezdu odhalila špatný rozhled

PLZEŇSKO - Na nedostatečné rozhledové poměry na železničním přejezdu upozornila úterní nehoda v Třebčicích na Plzeňsku. Osobní vlak se tady střetl s traktorem, lehce se zranili dva cestující.

V podvečer pak Drážní inspekce uvedla, že provozovatel železnice ořezal křoví u přejezdu a přechodně snížil rychlost vlaků...


(25. srpna 2015, Drážní inspekce).

K nehodě došlo ve 12.30 hodin. Osobní vlak jedoucí z Blatna do Nepomuku se na železničním přejezdu zabezpečeném pouze výstražními kříži srazil s traktorem, po čem následně vykolejil. "Při nehodě byl lehde zraněn jeden cestující z osobního vlaku a holčička jedoucí v traktoru," informoval v úterý odpoledne Martin Drápal, tiskový mluvčí Drážní inspekce, která nehodu vyšetřuje. Ve vlaku cestovala dvacítka cestujících.

Přepravu zajistily náhradní autobusy

Celkově byla škoda odhadnuta na 380 tisíc korun, z toho 180 tisíc na motoráku a zbývajících 200 tisíc na traktoru. Osobní vlak se podařilo na koleje vrátit v 17.17 hodin a provoz na trati pak byl obnoven v 17.40 hodin. Do té doby přepravu mezi stanicemi Nepomuk a Kotouň zajišťovaly náhradní autobusy.


(25. srpna 2015, Drážní inspekce).

Během vyšetřování ale pracovníci Drážní inspekce zjistili nedostatečné rozhledové podmínky. "Ze směru příjezdu vlaku k přejezdu z pohledu řidiče trakrotu byla viditelnost pro nejpomalejší a nejdelší vozidlo pouhých 57 metrů, přičemž podle orientačního výpočtu potřeboval řidič minimálně 137 metrů," uvedl v podvečer Drápal. Na dotaz, zda se to projeví také vůči řidiči traktoru, odpověděl, že nelze říci, že celá odpovědnost bude na něm.

Provozovatel dráhy okamžitě po tomto zjištění snížil maximální rychlost jízdy vlaku přes tento přejezd z původních 50 km/h na 10 km/h a současně byla v okolí přejezdu vyřezána vzrostlá zeleň s tím, že nová viditelnost pro nejpomalejší a nejdelší vozidlo je 275 metrů. Během středy pak bude na železniční přejezd doplněna dopravní značka Stop. "Současně bude upravena i traťová rychlost, kdy z důvodu špatné viditelnosti bude rychlost od Nepomuku pravděpodobně stále 10 km/h, ale od Blatné se zvýší na původních 50 km/h," dodal Martin Drápal.


(25. srpna 2015, Drážní inspekce).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!