Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Zítra začíná tradiční Léto s párou na Šumavě

ČESKÉ BUDĚJOVICE - České dráhy zítra rozjíždí Léto s párou na Šumavě. Nejrozsáhlejší nabídka jízd historickým vlakem v republice zahrnuje trasu z Černé v Pošumaví po břehu Lipna přes Novou Pec a Stožec až do Nového Údolí.

Lákavá bude také noční jízda, která zájemcům v pátek 7. srpna nabídne jedinečnou možnost pozorování noční oblohy...


Kafemlejnek pojede i letos (20. srpna 2011, České dráhy).

"První parní vlak vyjede v sobotu 18. července a pojede každou sobotu a neděli až do neděle 9. srpna. Navíc pojede zvláštní noční parní vlak i v pátek 7. srpna a zájemcům nabídne možnost pozorování noční oblohy v prostředí Národního parku Šumava," uvedl Jiří Kafka, ředitel Regionálního obchodního centra Českých drah v Českých Budějovicích. Ve vlaku budou řazeny historické vozy 3. třídy s plošinkami, bufetový vůz a otevřený vyhlídkový vůz. Vlak bude tažen parní lokomotivou 310.093, přezdívanou Kafemlejnek.

Po čtyři nadcházející víkendy z Černé v Pošumaví v 10.09 hodin vyjíždět zvláštní vlak Josef Seidel směrem na Horní Planou a Novou Pec, kde bude doplňována voda do kotle, aby pokračoval dále přes Černý Kříž až do Nového Údolí, kam dorazí v 11.55 hodin. Zpět vyjede v 16.00 hodin. V přestávce pak pojede z Nového Údolí do Stožce.

Pojede i speciální noční vlak

Parní vlak, který nese jméno slavného šumavského fotografa Josefa Seidela pojede z Černé v Pošumaví po břehu Lipenského jezera, přes rodiště spisovatele Adalberta Stiftera a u Nové Pece vjede do Národního parku Šumava, kde trať vede podél šumavských slatí. "Vlak stoupá údolím Studené Vltavy do Stožce a zamíří až do bývalé hraniční osady Nové Údolí na české hranici," dodal tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.


Speciální vlak tato lokomotiva potáhne po čtyři víkendy (19. listopadu 2011, České dráhy).

Zmíněný noční parní vlak Expres 211, který pojede 7. srpna, vyrazí z Černé v Pošumaví ve 20.23 hodin a do Nového Údolí přijede ve 22.04 hodin. Přesně o hodinu později pak vyrazí zpět. I tento spoj bude v Nové Peci a Novém Údolí nabírat vodu do kotle.

Vlastnímu Létu s párou předchází jízda Seidelovským vlakem za šumavskou historií. Vlak pojede v sobotu 11. července. Je to už čtvrtá jízda, tentokrát za historií železnice a plavením dřeva. České dráhy vypraví vlak ve spolupráci s Muzeem Fotoateliér Seidel. Souprava pojede z Českých Budějovic do Nové Pece, zastaví na viaduktu v Holubově a na mostě přes Lipenskou přehradu. Přímo v Nové Peci bude připravena komentovaná procházka po stopách plavení dřeva.

Další zajímavá akce koncem srpna

V sobotu 22. srpna přijede do Českých Budějovic moderní jednotka railjet a bude pokračovat přes Kaplici až do Summerau. Jízdou railjetu a dalším doprovodným programem České dráhy připomenou 190 let od zahájení stavby koněspřežné dráhy u Netřebic. Vlak s názvem 'Oslava koněspřežné dráhy' bude odjíždět z Prahy v 6.44 hodin a pojede přes Plzeň do Českých Budějovic, kam dorazí v 10.33 hodin. Do Summerau přijede ve 12.43 hodin. Doprovodný program včetně přehlídky historických i současných kolejových vozidel je připravený na nádraží v Kaplici.


I v pátek 7. srpna bude v čele vlaku Kafemlejnek (20. srpna 2011, České dráhy).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!