Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Noční bouře: Spadané stromy, vykolejené vlaky

ČESKÁ REPUBLIKA - Silná bouře, která se v noci na středu přehnala prakticky přes celou republiku, za sebou zanechala spoušť. Na řadě železničních tratí bylo nutné omezit provoz nebo vlaky zastavit úplně.

Na Berounsku dokonce došlo k vykolejení soupravového vlaku, který mezi Zbečnem a Nižborem najel na spadlý strom...


Vykolejený soupravový vlak u Zbečna (8. července 2015, Drážní inspekce).

Nejčastější příčinou mimořádností byla především větrná smršť nebo padlé stromy přes trať. Právě ty způsobily na elektrifikovaných tratích největší problémy. "Nejvíce postižené oblasti byly na Jesenicku, kde kolem páté hodiny ranní byl přerušen provoz na několika tratích v důsledku pádu stromů do kolejiště. Všechny závady byly odstraněny v průběhu dopoledne," potvrdil Marek Iliaš z tiskového oddělení Správy železniční dopravní cesty. 

S komplikacemi se potýkala doprava ve středních a jižních Čechách a dále na Vysočině. První omezení ale zkomplikovala dopravu v Karlovarském a Ústeckém kraji, kde již hodinu před půlnocí vlivem bouřky popadala řada stromů. Odřeknuta tak byla část vlaků mezi Chebem a Karlovými Vary, další spoje byly nahrazeny autobusy.

Na jih Čech dnes, do Strakonic až zítra

V noci popadaly stromy a poškodily trakční vedení také na trati 220 z Českých Budějovic do Prahy. Z Tábora po Chotoviny tak ve 3.00 hodiny došlo k úplnému zastavení provozu, náhradní autobusy se Českým drahám podařilo sehnat až o půl šesté ráno. Ty jezdí mezi Táborem a Benešovem u Prahy, za osobní vlaky pak jen z Tábora do Střezimíře. Podle webu Českých drah tady bude provoz obnoven večer.


Provoz na trati byl zastaven až do odpoledne (8. července 2015, Drážní inspekce).

Vlaky se zastavily také na trati ze Strakonic do Horažďovic. Tady se oprava protáhne až do zítřejšího poledne, a to je zatím stále ještě pouze předpokládaný termín obnovení provozu. Železnice ale utrpěla také ve Středních Čechách. Stromy popadaly na trať mezi Hvězdonicemi a Sázavou-Černými Budy, kde se ani do dopoledních hodin nepodařilo sehnat náhradní dopravu. V uvedeném úseku tak byla doprava zastavena úplně.

Okolo 6.00 hodiny pak přibyla další omezení, a to především ve Slezsku, kam bouře dorazila v ranních hodinách. Stromy popadaly například na trať 317 z Opavy do Hlučína, vlaky v úseku Dolní Benešov - Hlučín dvě hodiny vůbec nejezdily. Ve stejnou dobu se zastavily také vlaky na trati z Dětmarovic do Petrovic u Karviné.

Vykolejení vlaku na Berounsku

S největší pravděpodobností na strom povalený vlivem bouřky na trať najel soupravový vlak mezi Zbečnem a Nižborem, který následně vykolejil. Vlak jel v rámci služebního přejezdu, a tak v něm nebyli cestující. Nikdo nebyl zraněn, provoz byl obnoven okolo 14.00 hodiny. V 6.40 hodin evidovaly České dráhy celkem 27 mimořádných událostí, z toho jich již několik bylo vyřešeno a provoz byl obnoven.


Detailní pohled na vykolejený vlak (8. července 2015, Drážní inspekce).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!