Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Přestavba nádraží v Jihlavě
začne už v srpnu

 Oprava Zbrojnické ulice
brzdí plzeňskou MHD

 Pendolina dočasně skončí
na spojích do Košic

 Na Muglinovské v Ostravě
opravují parovod

O InterCity Opava - Praha je velký zájem

OPAVA, PRAHA - Nový přímý vlak z Opavy do Prahy, který tato města poprvé spojil v pondělí 15. června, si dlouho své cestující hledat nemusel. V uplynulých dnech jej musely České dráhy dokonce posílit.

Klimatizovaná souprava jezdí jednou denně z Opavy východu a jednou denně pak zpět z pražského hlavního nádraží...


Zaplněný peron po příjezdu vlaku (15. června 2015, Martin Kolář).

Ačkoli úplně první spoj z Opavy vyjel už v 5.55 hodin, slavnostní zahájení provozu nového přímého vlaku se uskutečnilo až v pondělí večer. České dráhy tuto slávu pojaly vskutku originálně. Vlak na opavském východním nádraží totiž po vzoru písně Z Opavy, z Opavy, rychlík jede do Prahy vítal Ivan Mládek se svojí kapelou.

Doprovodný program, která na peróně začal už v 18.30 hodin, tedy hodinu a půl před příjezdem přímého vlaku, moderoval ROman Vojtek. Kromě kulturního programu nechybělo ani občerstvení, o které se postarala společnost Mondelez Czech Republic. "Tradiční sušenky opavské továrny potěší v nadcházejících měsících i cestující ve spojích z Opavy do Prahy," uvedla tisková mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.


První přímý vlak Intercity z Prahy (15. června 2015, Martin Kolář).

Po příjezdu vlaku InterCity z Prahy ve 20.05 hodin, který byl plně obsazen a podle mluvčí je jeho celková obsazenost stálý stav, nechyběl ani jeho slavnostní křest. A po něm svůj koncert začal zpěvák Ivan Mládek a jeho skupina Banjo Band. A právě jeho vystoupení na nádraží přilákalo stovky lidí.

Zpěvák Ivan Mládek v rozhovoru pro Mladou Frontu Dnes uvedl, že o vlaku jedoucím z Opavy do Prahy zpívá v roce 1978. Opavu prý použil, protože se mu to rýmovalo z Opavy do Prahy. Původně chtěl ovšem použít Ostravu. "Ale pak jsem s ohledem na všechny ráčkující raději použil Opavu,“ řekl Mládek. V rozhovoru pak dodal, že mu nikdo dosud nevytknul, že zpívá o neexistujícím spoji.


Už před příjezdem bylo nádraží plné (15. června 2015, Martin Kolář).

České dráhy po dohodě s Opavou vlak zavedly především díky pokračující modernizaci vozidlového parku, dokončení některých investic v oblasti infrastruktury na severní Moravě a v reakci na dlouhodobé přání města Opavy o přímé spojení s Prahou. "Jsem za všechny Opavany velmi rád, že se cestování do hlavního města výrazně zrychlí, a navíc bude mnohem pohodlnější," dodal primátor Statutárního města Opava Martin Víteček.

Vlak nabízí klimatizovanou soupravu s bistrovozem, ve kterém je k dispozici Wi-Fi připojení k internetu. Odjezd ranního IC 514 z Opavy východ je ráno v 5.55 hodin, do Prahy na hlavní nádraží vlak přijíždí v 9.24 hodin. Večerní spoj IC 513 vyjíždí z Prahy v 16.39 hodin a ve stanici Opava východ je ve 20.05 hodin.


Před nádražím byla řada stánků s občerstvením (15. června 2015, Martin Kolář).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!