Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Druhá sezona Cyklohráčku je plná novinek

PRAHA - Cyklohráček, výletný motorový vlak upravený pro děti jako velké pojízdné hřiště, doplněný vozem pro cyklisty, zahájí svojí druhou sezonu. Vyjede v sobotu 28. března a opět bude spojovat Prahu se Slaným.

Trasa speciálního oblíbeného vlaku jezdit kolem hradu Okoř o sobotách, nedělích a státních svátcích až do 1. listopadu...


Cyklohráček je i letos připraven pro děti (2014, ROPID).

Z Prahy Masarykova nádraží vyráží vždy v 9.18 a ve 13.18 hodin a nastoupit je možné v Praze také v Bubnech, Dejvicích, Veleslavíně a Ruzyni. Zpět ze Slaného jede do Prahy v 11.13 a 17.13 hodin. Odpoledne mají rodiče s dětmi ve Slaném dvě a půl hodiny, tedy čas, který mohou využít k návštěvě aquaparku, muzeí nebo nové hře. Cyklohráček jezdí za standardní tarif ČD a Pražské integrované dopravy i jednotlivou jízdenku.

Rodiče s dětmi se mohou vydat po příjezdu do Slaného na dobrodružnou cestu městem. Ve vlaku dostanou od hrajvedoucích herní plán a jak vystoupí, vyrazí na cestu za pokladem. Pokud seberou všechny indicie správně, dovedou je ke zlatému pokladu ukrytému ve městě. Něco si z něj mohou odnést a získají turistickou vizitku Cyklohráčku.

Jinde známku nedostanou

"Turistickou vizitku získají skutečně jen cestující z Cyklohráčku. Buď dojdete úspěšně do cíle cesty za pokladem, nebo se stavíte v infocentru u Velvarské brány s jízdenkou z Cyklohráčku, na které bude razítko od hrajvedoucích. Jinak není možné vizitku získat," upřesnila vedoucí infocentra ve Slaném Zoja Kučerová.


Uvnitř děti najdou společenské hry i stavebnice (14. května 2014, České dráhy).

Město Slaný připravilo pro návštěvníky z Cyklohráčku speciální slevy, které může využít celá rodina. Cestující získají například za 85 Kč celodenní vstup do místního aquaparku, slevu do místní cukrárny, padesátiprocentní slevu do vlastivědného muzea a další. Děti dostanou na palubě vlaku volnou vstupenku do Království železnic na Smíchově, cyklisté pak reflexní pásky, aby je bylo na silnici dobře vidět.

O sobotách 6. června, 25. července, 22. srpna a 26. září, ihned po příjezdu ranního Cyklohráčku z Prahy do Slaného, bude připravena pro dospělé komentovaná procházka po slavné Wilsonově třídě ve Slaném. Průvodce bude čekat přímo na nádraží.

Stavebnice, deskové hry i tabule

Cyklohráček má tři vozy. Jeden je pro nejmenší děti s dětským koutkem, jeden pro cyklisty a jeden pro větší děti s deskovými hrami, stavebnicemi nebo tabulí na kreslení. Ve vlaku se o cestující starají hrajvedoucí, kteří mají pro děti připraveny dárky a půjčují jim hry, které je budou bavit. 


Prostor je ve vlaku vyhrazen také pro náruživé cyklisty (14. května 2014, České dráhy).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!