Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

České dráhy zkusí znovu ČD BUS. Do Krakova

OSTRAVA - České dráhy v neděli 1. března zahájí provoz autobusové linky ČD BUS z Ostravy do Krakova. Pilotní projekt nabídne zákazníkům v sezoně nejrychlejší přímé spojení severomoravské metropole s oblíbeným Krakovem.

Spoj bude zajíždět i na krakovské letiště. Trasu mezi Ostravou a Krakovem v délce 170 km urazí autobus za 2 hodiny a 20 minut...


Tři roky zpátky jezdil ČD Bus z Hranic na Moravě (22. června 2012, České dráhy).

Jízdné bude stát od 256 korun (9 EUR). Autobus mohou využít cestující i z jiných míst republiky, zajištěny budou vlakové přípoje od / do Prahy, Vídně, Bratislavy či Budapešti. Pravidelná autobusová linka Ostrava – Krakov a zpět bude jezdit denně od 1. března. Pilotní projekt počítá s provozem v hlavní turistické sezóně do 31. října. Vzdálenost mezi Ostravou a Krakovem je po silnici 170 kilometrů a autobus ji urazí za 2 hodiny a 20 minut.

Spoj bude vyjíždět z ostravského hlavního nádraží v 11.15 hodin, příjezd na krakovské hlavní nádraží je plánován na 13.35 hodin. Zpět se spoj vrací  z Krakova ve 14.20 hodin a do Ostravy dorazí v 16.45 hodin. Dopravcem je společnost Arriva Morava, vítěz výběrového řízení z loňského podzimu. Nasazovat bude moderní autobusy MAN LIONS COACH s kapacitou 49 míst, s klimatizací, Wi-Fi, TV a WC. Autobus je povinně místenkový.

ČD Bus vyplní mezeru mezi spoji

"Naším cílem je nabídnout alternativu k chybějícímu dennímu přímému vlakovému spojení s Krakovem. Vlakem bez přestupu mohou cestující zamířit z / do Krakova pouze nočním spojem, přes den je nutný přestup v Katovicích, což logicky prodlužuje jízdní dobu," upřesnil Michal Štěpán, člen představenstva ČD odpovědný za osobní dopravu.


Letos hodlají ČD projekt obnovit (22. června 2012, České dráhy).

Nová autobusová linka je bezpochyby velmi lákavá pro cestující ze severní Moravy, ale zajištěním přestupů na kvalitní spoje SC a EC Českých drah z / do Ostravy zatraktivní nabídku i pro zájemce z dalších míst České republiky. ČD BUS z Ostravy je přípojem od vlaku SC Pendolino 503 z Prahy a také od vlaku EC 104 z Vídně, resp. díky možnosti přestupu cestujících EC 174 v Břeclavi i od Bratislavy či Budapešti.

V opačném směru pak navazují po příjezdu autobusu spoje SC Pendolino 502 do Prahy a EC 105 do Vídně, cestující do Bratislavy a Budapešti mohou v Břeclavi přestoupit na EC 175. Jednosměrné jízdenky Ostrava – Krakov jsou v nabídce za cenu od 9 EUR (zhruba 256 korun), jízdenku lze samozřejmě zakoupit také z kterékoliv stanice v ČR.

Lze uplatnit i slevu

Při odbavení v mezinárodním tarifu bude ze základní ceny poskytována sleva 25% držitelům In Karty se slevou Rail plus, popřípadně karty s jakoukoliv platnou zákaznickou aplikací ČD, a další slevy vycházející a garantované z mezinárodního tarifu. Ze základní ceny s odbavením v mezinárodním tarifu se poskytuje sleva 50% dětem ve věku 6 až 15 let, děti do 6 let jsou přepraveny bezplatně. 


Vůz poskytne Arriva Morava, nástupce dřívější Veolie (22. června 2012, České dráhy).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!