Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Škodovka dodá do Německa 38 Panterů

PLZEŇ - Škoda Transportation dodá do Německa 38 jednopodlažních elektrických jednotek. Celková hodnota kontraktu přesáhne deset miliard korun. Jde o jeden z největších počinů této strojírenské firmy.

Vozidla typu RegioPanter, která znají také čeští cestující, budou jezdit na příměstských tratích bavorského města Norimberk...


Nátěr jednotek pro zahraničního klienta (nedatováno, Škoda Transportation).

"Jedná se o naprosto klíčovou zakázku, která potvrzuje, že naše výrobky jsou kvalitní a konkurenceschopné. Vyplácí se nám dlouholeté vysoké investice do vědy a výzkumu, díky kterým můžeme konkurovat největším globálním výrobcům kolejových vozidel,“ řekl Tomáš Krsek, předseda představenstva společnosti Škoda Transportation.

Dodal, že to není dobrá zpráva jen pro Škodovku, ale pro celý průmysl. Kontrakt dává signál, že české výrobky mohou uspět i na nejnáročnějších trzích světa. V neposlední řadě tato zakázka znamená správnost strategie orientovat se na západní trhy.


Tak RegioPantery znají čeští cestující (nedatováno, Škoda Transportation).

Škoda Transportation zvítězila v tendru na dodávku vozidel pro britského operátora National Express v konkurenci několika nejvýznamnějších světových hráčů jako například Bombardier, Alstom, CAF nebo Stadler. National Express je jeden z největších soukromých operátorů v oblasti železniční a autobusové dopravy na světě.

Před týdnem byla společnost National Express vyhlášena zadavatelem, bavorskou železniční společností Bayerische Eisenbahngesellschaft, vítězem zakázky na zajištění příměstské dopravy (S-Bahn) pro období 2018 - 2030 v bavorském Norimberku. Škodovka zajistí výrobu 38 moderních vozidel, která na sklonku roku 2018 nahradí na příměstských tratích soupravy Bombardier Talent 2, provozované dnes Deutsche Bahn.

Navázali na zakázky minulých let

"V roce 2013 se nám podařilo uzavřít kontrakt s Deutsche Bahn na šest vlakových souprav včetně lokomotiv pro trať Norimberk - Mnichov. I díky této zakázce můžeme dnes oznámit, že další české vlaky budou jezdit na tratích Bavorska," doplnil viceprezident pro obchod společnosti Škoda Transportation Zdeněk Majer.


Jednotky budou nízkopodlažní (nedatováno, Škoda Transportation).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!