Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Oprava zastřešení 'hlaváku' omezí vlaky v Praze

PRAHA - Cestující, kteří přijíždí nebo naopak odjíždí z pražského hlavního nádraží, se musí obrnit trpělivostí. Už 2. února začne Správa železniční dopravní cesty opravovat zastřešení, což si vyžádá omezení provozu.

Změny dotknou například i cestujících přijíždějících od Děčína, Ústí a Kralup. Rychlíky totiž pojedou na Masarykovo nádraží...


Rekonstruováno bude zastřešení hlavního nádraží (13. července 2013, Petr Dalecký).

Jedna z nejdelších a nejrozsáhlejších výluk zasáhne vzhledem k výjimečnosti pražského hlavního nádraží také nejvíce cestujících. Správa železniční dopravní cesty bude rekonstruovat zastřešení haly nad nástupišti. Práce se uskuteční po etapách, první se týká nástupišť číslo 1 až 4. "České dráhy proto od pondělí 2. února musí přistoupit k úpravám v dálkové i regionální dopravě," uvedla tisková mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Další změny ve vlakové dopravě nastanou v průběhu realizace oprav. "Je nešťastné, že takto rozsáhlou akci nedokázal správce infrastruktury připravit včas tak, aby omezení, která v dopravě způsobí, byla zanesena již do jízdního řádu planého od prosince," uvedl Michal Štěpán, člen představenstva pro osobní dopravu.

Návrat na Masarykovo nádraží

Největší změnou v dálkové dopravě je odklonění rychlíků jezdících z Děčína přes Ústí nad Labem a Kralupy nad Vltavou do Prahy. "Pojedou ze zastávky Praha-Podbaba na Masarykovo nádraží a nebudou zajíždět do stanice Praha-Holešovice a Praha hlavní nádraží. Výjimkou je poslední večerní rychlík v obou směrech," uvedla mluvčí. Současně dodala, že první chomutovský rychlík R601 pojede z Holešovic atypicky také na Masarykovo nádraží.


V první etapě bude vyloučen provoz čtyř nástupišť (31. října 2013, Petr Dalecký).

Naopak kvůli nutnému uvolnění kolejí pro jiné vlaky budou prodlouženy rychlíky z Českých Budějovic z hlavního nádraží až do Holešovic. Na hlavním nádraží budou spoje z Holešovic stát pouze 5 minut, proto cestujícím s jízdním kolem České dráhy doporučují cestovat již z Holešovic.

Mezi dalšími změnami je například to, že ne rychlíku Rx 766 nepojede z Pardubic do Plzně a Chebu přímý vůz. Lůžkový vůz na vlaku EN 444 z Košic do Pardubic a následně na Rx 766 z Pardubic do Chebu bude řazený pouze na EN 444 v relaci Košice – Praha hlavní nádraží. Dále spěšný vlak Sp 1904 z Nymburka do Prahy Masarykova nádraží pojede nově na hlavní nádraží a dva osobní vlaky Os 9625 a Os 9629 v relaci Kralupy nad Vltavou – Praha Masarykovo nádraží pojedou v celé trase o tři minuty dříve.

Práce roztrhnou linku S7

V osobní dopravě musí cestující naopak počítat s tím, že se nesvezou příými osobními vlaky z Řevnic do Úval. "Vzniknou dvě samostatné linky z hlavního nádraží do Řevnic a z Masarykovo nádraží do Úval. Časy spojů se nemění, kromě odjezdu z Masarykova nádraží do Úval spoje odjíždějí o 1 minutu dříve než z hlavního nádraží, navíc dva páry osobních vlaků pojedou nově jen na Smíchov," zdůraznila Pistoriusová.

Díky vozebnímu provázání s vlaky do Kralup nad Vltavou budou na vybrané spoje do Úval nasazeny starší pantografové jednotky 451 a naopak stoupne počet vlaků vedených jednotkami 471 směrem do Kralup.


Rychlíky od Děčína pojedou na Masarykovo nádraží (11. srpna 2012, Petr Dalecký).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!