Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Dráhy v Ústeckém kraji přidají noční vlaky

ÚSTECKÝ KRAJ - Vlaková doprava se od neděle 14. prosince změní také v Ústeckém kraji. České dráhy jednak rozšíří počet nočních spojů a jednak prodlouží trasu páteřní linky U1.

Řadě cestujících se zlepší jak dostupnost železniční dopravy, tak jim odpadne také nutnost přestupování nebo dlouhého čekání.


Tisková mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová (25. listopadu 2014).

Největší změna nastane na lince U1 z Děčína do Chomutova, na které jezdí výhradně jednotky RegioPanter. "Spoje pojedou každé dvě hodiny až do Kadaně-Prunéřova," uvedla Radka Pistoriusová a dodala, že nově se také zavádí ve špičkách pracovních dnů nové osobní vlaky z Ústí do Louky u Litvínova.

Tam je zajištěný přestup na motorový vlak do Litvínova. Mezi krajskou metropolí a Teplicemi v Čechách tak budou jezdit v pracovní dny v dopravní špičce spoje ve třicetiminutovém intervalu.


Jakub Jeřábek z oddělení dopravní obslužnosti Krajského úřadu (25. listopadu 2014).

Nebývalý rozmach zaznamená i noční doprava, která byla kdysi jakýmsi standardem. "Poslední večerní zrychlený osobní vlak z Prahy ve 21.40 hodin bude z Ústí nad Labem pokračovat až do Děčína, kam dojede ve 23.44 hodin," řekla Pistoriusová. Z Děčína pak pojede v 0.16 zrychlený osobní vlak do Ústí, zastaví jen v Povrlech a do cíle dojede v 0.33 hodin. Spoj bude fungovat jako přípoj od posledního vlaku z Bad Schandau.

Noční vlaky přibudou také na trati 130. Od posledního osobáku od Prahy bude zajištěn přípoj na osobní vlak z Ústí nad Labem do Teplic (z Ústí odjede ve 23.33 hodin) a nově pojede také vlak z Mostu ve 23.24 do Ústí, kam přijede v 0.30 hodin.

Změní se koncepce

České dráhy také přistoupily ke změně koncepce na trati číslo 133. Kromě školního vlaku nebude přímá linka Kadaň předměstí – Jirkov. "Vlaky Kadaň-Prunéřov – Kadaň předměstí budou nově zajišťovat přípoje k rychlíkům Cheb – Praha a opačně a k vlakům linky U1 z Děčína a opačně," upřesnila mluvčí.


Prezentace největší změny na železnici v Ústeckém kraji (25. listopadu 2014).

Cestující povozí také další nově zřízené spoje. V pracovní dny pojede z Ústí nad Labem do Lovosic spěšný vlak ve 14.40 hodin. Z Lovosic pak pojede na nádraží Ústí nad Labem západ v 15.20 hodin. Nové spoje pojedou také na trati mezi Mostem a Louny, kde vznikly dva páry vlaků.

Změna jízdního řádu slibuje také lepší dostupnost centra Loun, protože všechny spoje, které jezdí pouze z Mostu do Loun a opačně, budou prodloužené až do stanice Louny město.


Jízdní řád platí od 14. prosince 2014 do prosince příštího roku (25. listopadu 2014).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!