Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ústecký DP vyšle do ulic vánoční trolejbusy

ÚSTÍ NAD LABEM - Za pár dnů vyjedou do ulic Ústí vánočně vyzdobené trolejbusy. Ty budou v provozu až do začátku ledna. Ústecký dopravní podnik tím navazuje na tradici vánočních vozů, které poprvé vyjely před čtyřmi lety.

A letos se uskuteční také další tradiční akce, a to Mikulášský trolejbus. Ten spolu s Luciferem vyjede na Pekelnou jízdu již v úterý 5. prosince...


Vánočně vyzdobené trolejbusy brzy vyjedou do ulic (25. listopadu 2023, DPMÚL)

Dopravní podnik města Ústí nad Labem pokračuje v krásné tradici. Od prosince budou opět pravidelně nasazovány vánočně nazdobené trolejbusy. "V roce 2019 jsme do ulic města Ústí nad Labem nasadili první vánočně ozdobený trolejbus. O rok později jsme radost zdvojnásobili a lidé tak mohli vídat dva vánočně nazdobené a osvícené trolejbusy. Jsme rádi, že můžeme i letos pokračovat v této krásné tradici. Těší nás, že můžeme našim cestujícím, a samozřejmě i ostatním, přivézt trochu vánoční atmosféry a těm nejmenším vykouzlit úsměv na tváři," uvedla výkonná ředitel ústeckého dopravního podniku Simona Mohacsi. 

To vše by se ale podle ředitelky nemohlo uskutečnit bez zaměstnanců Dopravního podniku města Ústí nad Labem, kteří obětavě věnují svůj čas přípravám během několika víkendů. "Poděkování jim patří za jejich neocenitelnou práci a oddanost," dodala. Cestující se mohou těšit na vánočně ozdobené trolejbusy až do svátku Tří králů. Trolejbusy jsou vyzdobeny jak zvenku stovkami led žárovek, tak i v interiéru polepy s vánočními motivy. Dopravní podnik se tak přidal k velkému počtu měst, kde jsou podobné vozy tradicí. 


Jeden z vánočních trolejbusů (25. listopadu 2023, DPMÚL)

Ve spolupráci se Severočeským klubem spisovatelů pak dopravní podnik připravil novinku. "V jednom vánočním trolejbusu najdou cestující uvnitř rozmístěné vánoční básničky, které jízdu jistě zpříjemní. Těšíme se na fotografie, které budou lidé sdílet a označovat u nich naši společnost," podotkla tisková mluvčí Dopravního podniku města Ústí nad Labem Jana Dvořáková. Tak již také upozornila na další akci, která je spojená s obdobím Adventu, a to na Mikulášský trolejbus v úterý 5. prosince odpoledne. 

"Čerti se vydají na svou cestu pekelným trolejbusem, přičemž nad nimi bude dohlížet samotný Lucifer ze svého trůnu. Tito návštěvníci z podsvětí budou na každé zastávce očekávat ty nejzlobivější ratolesti. Luciferova kniha hříchů je již téměř plná. Pokud jste přesvědčeni, že vaše dítě bylo během roku nezbedné, připravte papír se seznamem neřestí a přineste ho sebou. Mikuláš a Andílek se nemůžou dočkat dětských říkanek a básniček, na oplátku mají pro děti připravenou sladkou nadílku. Naši Pekelnou jízdu zahájíme v 15.30 hodin na zastávce Všebořice," dodala Dvořáková. 

Stáhněte si...
- Jízdní řád Pekelné jízdy Mikulášského trolejbusu dne 5. prosince si stáhněte zde
  (zdroj: Dopravní podnik města Ústí nad Labem)


Trolejbusy jsou vyzdobené vánočními motivy (25. listopadu 2023, DPMÚL)

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!