Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

První nový trolejbus pro Ústí dokončují v Plzni

ÚSTÍ NAD LABEM - Do Plzně již dorazila první karoserie trolejbusu 27Tr, který bude brázdit ústecké ulice pod evidenčním číslem 638. Předností jsou dva trakční motory, které zajistí hladkou jízdu i na zasněžených silnicích.

Dopravní podnik by měl v následujících letech obdržet až 33 nových parciálních trolejbusů, díky kterým v Ústí definitivně dojezdí legendární "patnáctky"...


Trolejbus ev.č. 638 před převozem do Plzně (září 2023, Škoda Holding)

"Nový trolejbus pro Ústí nad Labem je už v Plzni! To je velký krok v modernizaci veřejné dopravy v našem městě," uvedl Dopravní podnik města Ústí nad Labem a přiložil k tomu fotografie trolejbusu budoucího evidenčního čísla 638 na tahači v Plzni. Dopravní podnik dále uvedl, že trolejbusy budou vybaveny dvěma trakčními motory. Po dlouhé době tak do Ústí nad Labem dorazí trolejbusy, které budou bezproblémově zvládat jízdu na zasněžených silnicích v kopcovitém terénu během zimních měsíců. Právě to je totiž slabá stránka dosud pořizovaných kloubových trolejbusů. 

Dodávkou 33 velkokapacitních parciálních trolejbusů dojde k zásadní modernizaci vozidlového parku této trakce. "Zároveň dojde k ukončení provozu posledního trolejbusu 15Tr. Jsme opravdu rádi, že se nám podařilo podepsat kontrakt s naším dlouholetým a prozatím jediným dodavatelem trolejbusů značky Škoda. Věřím, že s dodávkou těchto vozidel dojde ke zvýšení komfortu pro cestující veřejnost i naše řidiče," doplnila pak výkonná ředitelka Dopravního podniku města Ústí nad Labem Simona Mohacsi.


Nový trolejbus teď čeká montáž technilogie v Plzni (září 2023, Škoda Holding)

Trolejbusy Škoda 27Tr vybavené nejmodernějšími prvky se vyznačují skvělou energetickou účinností, minimálním dopadem na životní prostředí a zvýšeným komfortem pro cestující. Ti jistě ocení celovozovou automatickou klimatizaci, USB nabíječky a mnoho dalšího. "Výhodou tohoto typu je možnost překonávat neelektrifikované oblasti jízdou na trakční baterii. Pro snadnější nástup je trolejbus opatřen systémem kneeling," zdůraznil pak Jan Švehla, mluvčí společnosti Škoda.

"Stabilní a dlouhodobé partnerství s našimi klienty je pro nás tím nejdůležitějším. S ústeckým dopravním podnikem spolupracujeme mnoho let, všechny provozované trolejbusy jsou značky Škoda. Nesmírně si vážím toho, že na straně dopravního podniku bylo rozhodnuto uplatnit celou opci na nákup nových trolejbusů Škoda 27Tr. Trolejbusy Škoda v sobě dokonale propojují inovace, spolehlivost a ohleduplnost k životnímu prostředí, a právě proto se k nám zákazníci stále vrací. I z toho důvodu jsme považováni za jednoho z předních výrobců trolejbusů v Evropě," uvedl Petr Novotný, President Components & Bus Mobility ve Škoda Group.


Vůz už je vybaven novým vizuálem včetně nového loga (září 2023, Škoda Holding)

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!