Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ústí 2013 (2): Voda se vylila U Pěti oblouků

ÚSTÍ NAD LABEM - Vytrvalé deště prakticky napříč Českou republikou udělaly z Ústí nad Labem těžko propustné hrdlo. Hladina Labe zaplavila křižovatku U Pěti oblouků a kruhový objezd pod Větruší, MHD se začala postupně rozdělovat...

/DESET LET ZPÁTKY/ V rámci tohoto týdne si připomeneme průběh povodní, které ovlivnily chod Ústí nad Labem během června roku 2013...


Jeden z posledních trolejbusů U Pěti oblouků (3. června 2013, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

Je pondělí 3. června 2013. Ústečané ráno ještě bez omezení jezdí do práce, studenti do škol a ostatní lidé na úřady nebo k lékaři. A to i přes předpoklad, že od rána bude provoz městské dopravy výrazně narušen. Jediné omezení, které cestující v ranní přepravní špičce pociťují, je zaplavení části Žižkovy ulice, linky číslo 2, 13 a 19 jezdit ve směru z centra odklonem přes Tovární ulici. Po hodině takhle začaly jezdit autobusy i v opačném směru, kdy byla zaplavena a výše položená část Žižkovy ulice. 

Od rána v Ústí nad Labem silně prší, a tak není divu, že v 10.30 hodin dochází na nejočekávanějšímu omezení - policie kvůli postupnému zaplavování uzavírá křižovatku U Pěti oblouků. Poslední trolejbusy tudy za dohledu dispečerů projely v 10.41 hodin. Trolejbusová doprava se z minuty na minutu rozděluje na dva samostatné úseky. Trolejbusové linky číslo 51, 55, 56 a 57 ve směru od Divadla jsou ukončeny na Mírovém náměstí.


Trolejbusy 51, 55, 56 a 57 končily na Mírovém náměstí(3. června 2013, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

V oblasti Krásného Března a Neštěmic je pak díky manipulační trolejové stopě vybudované v roce 2006 zachován provoz trolejbusů linek číslo 51 na Skalku, 56 na sídliště Pod Vyhlídkou a 57 do Mojžíře. Trolejbusové linky jezdí ve směru z Krásného Března přímo přes Jungmannovu k Autoškole, odkud přes Výstupní a Prior se vrací zpět do Krásného Března. Krásnobřezenská větev linky číslo 55 je zrušena. Na přestupních zastávkách na Mírovém náměstí, u Autoškoly a na zastávce Jungmannova pak cestující o změnách v trasách městské dopravy informují přepravní kontroloři. 

Dopravní podnik města Ústí nad Labem z předlických garáží urychleně vypravuje kloubové autobusy, které začínají jezdit na náhradní lince X. Ta jezdí v trase Divadlo - Mírové náměstí - Krajský účer - Přístav - Vojanova - Autoškola a okolo Prioru a Jungmannovu se spoje vrací zpět do centra města. O náhlosti opatření svědčí i to, že za volanty náhradních autobusů usedají nejen záložní řidiči, ale také pracovníci kanceláří a dispečinku. Autobusová linka je v provozu nepřetržitě v intervalech navazujících na trolejbusové linky. 


Do Krásného Března dále jezdily jen autobusy (3. června 2013, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

Postupné zaplavování silnic v centru města ale pokračovalo. Krátce před druhou hodinou odpoledne došlo k rozdělení autobusové linky číslo 15. Ve 13.45 hodin odjel z centra do Vaňova poslední autobus linky 15. Další cestující se do Vaňova mohli dostat už jen speciální vlakovou linkou, kterou po dohodě s městem zavedly České dráhy. První spoj zvláštní vlakové linky vyjel ve 14.20 hodin a jezdil každých 30 minut. Autobus do Vaňova na něj pak navazoval v zastávce Vodárna.

Stoupající hladina Labe, která ještě ani zdaleka nenaznačovala, že by se měla zastavit, pak působila komplikace i v dalších dnech. Město společně s dopravním podnikem tak začalo připravovat dopravní opatřeny pro případ, kdy by bylo nutné uzavřít oba dva silniční mosty přes Labe. K tomu nakonec v noci z pondělí 3. na úterý 4. června 2013 skutečně dochází...


V Krásném Březně pak pendlovaly opět trolejbusy (3. června 2013, Vlčoun.cz/Petr Strejček)

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!