Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Příští rok dorazí přes dvacet nových trolejbusů

ÚSTÍ NAD LABEM - Cestující v krajské metropoli se mohou těšit na nové trolejbusy. Už příští rok by mělo do krajské metropole dorazit přes dvacet zbrusu nových kloubových trolejbusů. Díky tomu bude možné vyřadit trolejbusy 15Tr...

Velká investice tak výrazně omladí vozový park a díky záměru pořídit parciální vozy se i zvýší operativní možnosti ústecké trolejbusové dopravy...


Parciální trolejbus dodaný v roce 2019 (23. listopadu 2021, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

Legendární škodovácké vysokopodlažní trolejbusy 15Tr v Ústí nad Labem mají na mále. Dopravní podnik města Ústí nad Labem totiž příští rok očekává dodání nových trolejbusů, které umožní vyřazení nejstarších vozů. "Byla uzavřena Rámcová dohoda na 33 trolejbusů a v tuto chvíli máme objednaných 21 kloubových trolejbusů s předpokladem dodání v roce 2024," potvrdila Informačnímu portálu Vlčoun.cz vedoucí sekretariátu výkonné ředitelky Dopravního podniku města Ústí nad Labem Jana Dvořáková. Nové trolejbusy vyjdou téměř na půl miliardy korun, část ale uhradí dotace.

Dvořáková také potvrdila, že s naplněním Rámcové smlouvy budou trolejbusy 15Tr vyřazeny. Projekty na nákup nových vozů počítají s tím, že by mělo jít o parciální trolejbusy. Ty mají jednu nespornou výhodu, protože je s nimi možné jezdit také mimo trolejové vedení. Stávajících devět parciálních trolejbusů typu 27Tr dopravce v současné době nasazuje na linky číslo 60 a 62, které mezi centrem města a Střekovem jezdí po objízdné trase přes Mariánský most. 


Další dvě desítky podobných trolejbusů dorazí příští rok (29. října 2022, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

V posledních letech probíhala obnova vozového parku vcelku výrazněji. Zatímco v letech 2010 až 2012 byly pořizovány ojeté trolejbusy typu 15Tr, tak zbrusu nových vozidel se cestující v Ústí dočkaly v rámci masivní obnovy vozového parku až v letech 2014 až 2015, kdy byly dodány trolejbusy typu 27Tr a 28Tr. V roce 2019 následovaly zmíněné parciální trolejbusy typu 27Tr.

Velkou diskusi pak vyvolal loňský nákup ojetých trolejbusů typu 25Tr z Brna. Dopravní podnik města Brna tak v rámci vyřazení všech vozidel typové řady 25Tr nabídl tyto vozy k prodeji, zájem projevil právě Dopravní podnik města Ústí nad Labem. Z devíti dodaných vozidel jsou čtyři již odstaveny a nebo ještě nebyly vůbec zařazeny do provozu, vozy přitom stály 9 milionů korun. "I přes stáří vozidel dojde tímto nákupem k významnému kvalitativnímu posunu městské hromadné dopravy, zejména v oblasti zajištění bezbariérových spojů a zvýšení komfortu pro cestující," uvedla výkonná ředitelka dopravního podniku Simona Mohacsi, výkonná ředitelka společnosti.


Příští rok tak odzvoní trolejbusům typu 15Tr (23. listopadu 2021, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!