Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Kraj požaduje odstranění trolejí z Benešáku

ÚSTÍ NAD LABEM - Nákup parciálních trolejbusů byl léta připravovaná akce. Krajský úřad totiž dnes zveřejnil myšlenku, že na stavu mostu doktora Edvarda Beneše v Ústí nad Labem se výrazně podepsalo trolejové vedení.

Dopravní podnik města Ústí nad Labem tak musí do konce ledna z mostu odstranit trolejové vedení. Pak bude most prý jako nový...


Přes most budou opět jezdit jen parciální trolejbusy (2. července 2020, Silvestr Nový)

Za havarijním stavem mostu doktora Edvarda Beneše v Ústí nad Labem je trolejové vedení. S takovou myšlenkou přišli zástupci Krajského úřadu Ústeckého kraje, kteří současně s tím přikázali ústeckému dopravnímu podniku trolejové vedení neprodleně sejmout. Dopravní podnik města Ústí nad Labem se proti rozhodnutí odvolal, vzhledem k rychlosti českých soudů ovšem stejně bude muset část trolejí odstranit. 

"Trolejové vedení léta zatěžuje most doktora Edvarda Beneše, ten se tak nachází v havarijním stavu především kvůli tomu. Na střekovské části dokonce hrozí poškození mostního pilíře přesně v místě, kde se nachází jeden z převěsů," potvrdil Informačnímu portálu Vlčoun.cz tiskový mluvčí Krajského úřadu Ústeckého kraje Vartin Molf. Doplnil, že mezi Mírovým náměstím a Krajským soudem může dopravní podnik využít parciálních trolejbusů, které byly v závěru loňského roku nakoupeny. "Každopádně trolejové vedení musí z mostu pryč," zdůraznil Molf.


Běžné trolejbusy se na most od konce ledna nevydají (2. července 2020, Silvestr Nový)

Dopravní podnik města Ústí nad Labem se proti rozhodnutí krajského úřadu odvolal. "I přes podané odvolání ale požadované odstranění trolejového vedení provedeme. My jsme čekali, kdy s něčím podobným kraj přijde, a právě proto jsme pořídili parciální trolejbusy. Ty tak začneme nasazovat výhradně na linky číslo 60 a 62 od konce ledna," uvedl výkonný ředitel Dopravního podniku města Ústí nad Labem Tibor Lurek. Upozornil ale, že tím se ohledně stavu mostu nic nevyřeší, ale pouze se prodlouží agonie. "A my budeme nebudeme moci parciální trolejbusy využívat jinde," dodal Lurek.

Odstraněním trolejového vedení se soud začne zabývat až po skončení nouzového stavu. "Podle našich předpokladů se k případu dostaneme nejdříve na jaře roku 2023, protože nouzový stav se neustále prodlužuje. Po předběžném přezkoumání spisu ale bude možné trolejové vedení na most vrátit. Nebudou moci po mostě ale jezdit žádné trolejbusy ani autobusy," doplnila tisková mluvčí Krajského soudu v Ústí nad Labem Seronika Vuchoňová.


Z mostu musí do konce ledna zmizet trolejové vedení (2. července 2020, Silvestr Nový)

Upozornění pro čtenáře: Toto je silvestrovský článek, tak jej pro dnešek berte s rezervou. Užijte si dnešní parádní oslavy konce roku 2020 a v novém roce přejeme jen to nejlepší! :-)

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!