Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ještě letos přijdou nové trolejbusy a autobusy

ÚSTÍ NAD LABEM - První z devíti parciálních trolejbusů, které Dopravní podnik města Ústí nad Labem pořídil v rámci projektu IROP, dorazil minulý týden do vozovny. Kromě trolejbusů dopravce koupil také nové autobusy.

Půjde o pětici nových autobusů Iveco Urbanway s pohonem na zemní plyn. Nové vozy chce dopravní podnik ukázat zkraje ledna...


Nový trolejbus po příjezdu do vozovny (28. listopadu 2019, čtenář Vlčoun.cz).

Všech devět parciálních trolejbusů 27Tr by mělo být dodáno ještě letos, jejich nasazení do provozu je plánováno počátkem příštího roku. "Jedná se o třínápravové, čtyřdveřové, nízkopodlažní kloubové trolejbusy, určené pro městskou hromadnou dopravu, s obsaditelností 115 osob. Trolejbusy jsou vybaveny kneelingem, kamerovým systémem nebo poptávkovým systémem otevírání dveří. Novinkou oproti předešlým dodávkám trolejbusů, kterou jistě cestující ocení, bude určitě celovozová automatická klimatizace," uvedl Petr Dolejš, vedoucí střediska údržby trolejbusů.

Cestujícím ale budou sloužit také USB nabíječky, nerezová madla v kartáčovém provedení nebo nové provedení sedaček, které budou mít plastové opěradlo a koženkové sedadlo. Cena jednoho dodaného trolejbusu je 16,9 milionu korun. Garantovaná životnost trolejbusu je minimálně 15 let v městském provozu. Parciální trolejbus je trolejbus s pomocným bateriovým pohonem, který umožňuje jízdu i mimo trolejové vedení s dojezdem 10 až 12 kilometrů. 

Parciální trolejbusy budou jezdit na Střekov

"Parciální trolejbusy byly primárně pořízeny pro zajištění dopravní obslužnosti městského obvodu Střekov při plánované celkové rekonstrukci mostu Doktora Edvarda Beneše," doplnil uvedl Roman Pospíšil, náměstek výkonného ředitele pro dopravu. Před uvedením do provozu budou trolejbusy dovybaveny povinným označením, doplněny palubními počítači a novým odbavovacím systémem. "Plánujeme i slavnostní představení nových parciálních trolejbusů pro občany města, a to začátkem roku 2020," doplnila tisková mluvčí dopravního podniku Jana Dvořáková.


Záběr ze zkušebních jízd nového trolejbusu (nedatováno, DPMUL).

Kromě zmíněných trolejbusů bude ale pořízeno také dalších pět nízkopodlažních nízkoemisních autobusů s pohonem na CNG. Dodány budou ještě v letošním roce, půjde o autobusy Iveco Urbanway délky 12 metrů, které posílí vozový park. Také jejich nasazení do provozu je plánováno počátkem příštího roku. "Jedná se o dvounápravové, třídveřové, nízkopodlažní autobusy určené pro městskou hromadnou dopravu, s obsaditelností až 84 osob," uvedl provozně technický náměstek výkonného ředitele Dopravního podniku města Ústí nad Labem Jakub Kolář.

Autobusy jsou vybaveny kneelingem umožňující snazší nástup a výstup cestujících. Dále jsou vybaveny kamerovým systémem, který umožňuje řidiči pohodlné sledování prostor u všech dveří nebo poptávkovým systémem otevírání dveří. "Nechybí celovozová klimatizace a novinkou jsou také USB nabíječky. Cena jednoho dodaného autobusu je 7,3 milionu korun," doplnil závěrem Kolář.

Všechny nové vozy ukáží zkraje příštího roku

"Vozidla mají motor splňující normu Euro 6 a k pohonu používají stlačený zemní plyn, jsou tak šetrná k životnímu prostředí a obyvatelům našeho města," doplnil výkonný ředitel Dopravního podniku města Ústí nad Labem Libor Turek. Také v tomto případě dopravní podniku musí vozy dovybavit povinným označením, doplnit palubní počítače a nový odbavovací systém. "I autobusy plánujeme slavnostně představit občanům města Ústí nad Labem začátkem roku 2020," uzavřela tisková mluvčí Jana Dvořáková.


Dodány budou také nové autobusy Urbanway (nedatováno, DPMUL).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!