Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Jízdenky v Ústí podraží, roční kupon ale zlevní

ÚSTÍ NAD LABEM - Cestující v městské hromadné dopravě v Ústí nad Labem si od prosince připlatí. Zvedne se totiž cena jednorázové jízdenky z 18 korun na 20 korun, naopak se ale téměř o tisícovku sníží cena ročního kuponu.

Naposledy se cena jízdného zvedala v prosinci před osmi lety. Tehdy se cena jednorázové jízdenky zvedla z 15 korun na 18 korun...


Za papírovou jízdenku si připlatíme, za elektronickou ne (29. června 2019, David Koritenský).

Město Ústí nad Labem se při vstupu do integrovaného dopravního systému Ústeckého kraje zavázalo k navýšení tarifu jízdného o procento odpovídající míře inflace vyjádřené přírůstkem průměrného ročního indexu spotřebitelských cen. "Přistoupením k integrovanému dopravnímu systému mělo dojít k navýšení tarifu již 1. ledna letošního roku, s Ústeckým krajem byla vyjednána výjimka," vysvětlila tisková mluvčí Dopravního podniku města Ústí nad Labem Jana Dvořáková s tím, že ke zvýšení cen jízdného dojde od 15. prosince. 

Nový tarif přinese změny cen jednorázového obyčejného jízdného v hodnotě 18 korun s platností na 45 minut pro zónu 101 na 20 korun, zároveň se zvedne také cena jízdenky v hodnotě 21 korun s platností na 60 minut pro zóny 101-101/121/122/171 na 22 korun. "V případě, že cestující k odbavení použije bezkontaktní platební kartu, bude mu ze zvýšené ceny odečtena sleva 10% a jednorázové obyčejné jízdné ho bude stát 18 korun nebo 19,80 korun dle doby platnosti a zvolené zóny," doplnila Dvořáková. 


Jednorázová jízdenka se zvedne o 2 koruny (29. června 2019, David Koritenský).

Rada města schválila snížení ročního kupónu ze 4845 korun na částku 3990 korun, což město považuje za krok ke zvýšení dostupnosti dopravy široké veřejnosti. V novém tarifu zůstane zachováno zvýhodněné jízdné u kategorií důchodci ve věku od 62 - 65 let, osoby přepravující dítě do věku 3 let a osoby pobírající invalidní důchod III. stupně pouze při koupi časového kupónu. Tato změna přinese největší výhodu osobám přepravující dítě do věku 3 let, které budou moci nově cestovat za zvýhodněné časové jízdné i bez přítomnosti dítěte. 

"Věříme, že především snížení ceny ročního kuponu přivítá řada cestujících. Do této doby jsme se setkávali pouze s negativními komentáři s tím, že máme nejdražší roční jízdné. Cena ročního kupónu bude nově vycházet v přepočtu na jeden den 10,93 korun," uvedl výkonný ředitel Dopravního podniku města Ústí nad Labem Libor Turek. Naposledy se cena jízdného zvedla v polovině prosince 2011, kdy se zvýšila cena jednorázových jízdenek o tři koruny na stávajících 18 korun, zvýšila se i cena měsíčních kuponů.


Při platbě platební kartou se cena jízdenky nezvedá (29. června 2019, David Koritenský).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!