Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Jeli načerno. Museli zaplatit, víc jich vystoupilo

ÚSTÍ NAD LABEM - Preventivní akce revizorů ve spolupráci s Městskou policií se uskutečnila v druhém dubnovém týdnu v Ústí nad Labem. Během pěti pracovních dnů revizoři přistihli téměř 1700 cestujících bez jízdenky.

Ti, kteří si jízdenku odmítali dodatečně zakoupit u řidiče nebo zaplatit přirážku na místě, si museli nekompromisně vystoupit...


Kontrolní akce ústeckých revizorů (duben 2018, DP města Ústí nad Labem).

V rámci prevence v boji proti cestujícím využívajících služeb městské hromadné dopravy bez platného jízdního dokladu se přepravní kontroloři v uskutečněné akci zaměřili na dodržování přepravně tarifní kázně v oblastech s nejvyšším výskytem těchto cestujících. Po dobu akce přepravní kontroloři na zastávkách a ve vozidlech kontrolovali cestující, zda mají platný jízdní doklad. V případě, že neměli platný jízdní doklad, měli možnost zaplatit přirážku v hotovosti nebo si zakoupit jízdní doklad u řidiče vozidla, jinak byli vyloučeni z přepravy.

Během týdne zkontrolovali 15 tisíc cestujících

Preventivní akce byla zaměřena na linky číslo 51 a 57 v úseku mezi zastávkami Jungmannova – Skalka či Mojžíř v době od 12:00 do 18:00 hodin. Během 5 pracovních dnů bylo na lince číslo 51 celkem zkontrolováno 7.426 cestujících a na lince číslo 57 celkem 8.042. Za celý týden tak přepravní kontroloři zkontrolovali celkem 15.468 cestujících, z tohoto počtu 1.150 jich bylo vyloučeno z přepravy, protože neměli platný jízdní doklad a odmítli zaplatit přirážku v hotovosti nebo si zakoupit jízdenku u řidiče vozidla. Cestujících, kteří při kontrole neměli platný jízdní doklad, ale měli zájem o jeho zakoupení, bylo mnohem méně, a to konkrétně 543 cestujících.


Kontroly se konaly za účasti strážníků (duben 2018, DP města Ústí nad Labem).

"Cílem celé této akce je naučit lidi kupovat si jízdenky, a tak platit za službu, kterou využívají. Kdo nemá platný jízdní doklad, nemůže s námi cestovat. Akce byla velice pozitivně vnímána cestující veřejností, která si pravidelně zakupuje časové kupóny. Cítili se ve vozidlech bezpečněji, a proto bych rád poděkoval přepravním kontrolorům, strážníkům městské policie a řidičům," uvedl výkonný ředitel Dopravního podniku města Ústí nad Labem Libor Turek.

V akci by rádi pokračovali, nemají ale revizory

"Rádi bychom akce v podobném rozsahu opakovali, ale bohužel z důvodů organizačních a personálních možností to v současné době není reálné. V tuto chvíli nemáme naplněný počet přepravních kontrolorů. V případě zájmu o tuto pozici se mohou s dotazy obrátit na personální útvar naší společnosti. Bližší informace jsou rovněž na našich webových stránkách," doplnil pak vedoucí oddělení přepravní kontroly Milan Hrudka.


Kontroly odhalily 1700 cestující bez jízdenky (duben 2018, DP města Ústí nad Labem).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!