Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 ComfortJety svezou první
cestující již v červnu

 Do pěti let by mohly vyjet
tramvaje do Komořan

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

ODTAJNĚNO: Ústí řeší uzávěru mostu po svém

ÚSTÍ NAD LABEM - Očekávané dopravní omezení kvůli rekonstrukci mostu Dr. Edvarda Beneše se rozhodl ústecký dopravní podnik řešit po svém. Místo devíti bateriových trolejbusů zatím pořídil dva odtahové vozy.

Těmi bude mezi Kamenným Vrchem a centrem města přetahovat trolejbusy po Mariánském mostě. Na něm totiž nejsou troleje...


Omezení u Benešova mostu komplikuje dopravu (28. března 2018, Apríl Aprílový).

Rekonstrukce mostu Doktora Edvarda Beneše, nejvytíženější spojnice Střekova s centrem města, začala. Dopravní podnik města Ústí nad Labem ale nehodlá čekat, než mu bude dodáno celkem devět nových trolejbusů s bateriovým pohonem, a rozhodl se situaci řešit po svém. Především v období přepravních špiček totiž hrozí, že trolejbusy uvíznou v kolonách, a kvůli tomu pak naberou velké zpoždění, které budou těžko dohánět.

"Dopravní podnik města Ústí nad Labem nakoupil ze svých finančních rezerv dvě ojetá odtahová vozidla," informoval výkonný ředitel ústeckého dopravního podniku Tibor Lurek. Společně s dalším vlastním je pak bude nasazovat na přetahování trolejbusů mezi zastávkami Kamenný Vrch škola a Mírovým náměstím, respektive v opačném směru mezi hlavním nádražím a zastávkou Kamenný Vrch škola i s cestujícími po trase přes Mariánský most. Tam sice nevede trolejové vedení, ale díky odtahovým vozům tudy trolejbusy projedou.


Trolejbusy tak bude DP přetahovat přes Mariánský most (28. března 2018, Apríl Aprílový).

Vedení dopravního podniku pro toto rozhodnutí má hned dva pádné argumenty. "Přednostně ušetříme peníze za výstavbu přibližně půl kilometru dlouhého trolejového vedení, které by bylo potřeba jen během opravy Benešova mostu," uvedl Lurek. Druhým argumentem, proč nákup ojetých odtahových vozidel dozorčí rada dopravního podniku schválila, je zaměstnání nových řidičů z evidence Úřadu práce. "Mohli jsme díky tomuto kroku nabídnout práci až šesti lidem," dodal.

Se zaměstnaneckou politikou Dopravního podniku města Ústí nad Labem souhlasí také primátorka města Ústí nad Labem Něra Vechybová. "Líbí se mi, jak se podařilo dopravnímu podniku vypořádat s nastalou situací a ještě k tomu navíc dal práci dalším lidem, kteří práci dosud marně hledali," uvedla v prohlášení. 


Dopravu bude rekonstrukce komplikovat několik měsíců (28. března 2018, Apríl Aprílový).

Dočetli jste až sem? To je novinka, co? No jo, ale má to jeden háček. Nezapomeňte, že dnes je přeci APRÍL...! Pohodový den plný dobré nálady přeje celý tým Informačního portálu Vlčoun.cz :-)

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!