Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ústí koupí 8 nových autobusů a 9 trolejbusů

ÚSTÍ NAD LABEM - Dopravní podnik města Ústí nad Labem pořídí během příštích tří let celkem 8 autobusů s pohonem na stlačený zemní plyn a 9 trolejbusů s bateriovým pohonem. Investice vyjde na 200 milionů korun.

Trolejbusy budou prioritně určeny především na zajištění provozu na Střekov během plánované rekonstrukce Benešova mostu...


Ústecký dopravní podnik pořídí osm nových autobusů (10. září 2016, Filip Vlček).

Během příštích tří let plánuje Dopravní podnik města Ústí nad Labem pořídit nové autobusy a trolejbusy, a to v rámci projektu Obnova a rozšíření vozového parku v rámci 14. výzvy Nákup nízkoemisních a bezemisních vozidel pro přepravu osob II. z integrovaného regionálního operačního programu se specifickým cílem zvýšení podílu udržitelných forem dopravy z fondů Evropské unie.

Cílem projektu je posílit přepravní výkony veřejné dopravy a snížit zátěže plynoucí z individuální automobilové dopravy. Všechna vozidla jsou koncipována tak, aby učinila veřejnou dopravu snáze dostupnou a atraktivnější. Aby byla přístupná všem, budou zohledněny i specifické potřeby osob se sníženou schopností pohybu a orientace. "Dodáno bude celkem 8 nízkopodlažních bezbariérových autobusů s pohonem na CNG splňující EURO 6, a 9 parciálních trolejbusů s bateriovým pohonem. Ty budou nasazeny zejména při plánované celkové rekonstrukci mostu Dr. E. Beneše," uvedl náměstek výkonného ředitele Milan Šlejtr.


Plánuje nakoupit také devět bateriových trolejbusů (10. září 2016, Filip Vlček).

"Obnova vozového parku nám navíc umožní zajistit více spojů nízkopodlažními vozy, které umožňují snadné nastupování a vystupování a splňují všechny současné požadavky na cestování veřejnou dopravou. Další navýšení počtu nízkopodlažních vozů v ulicích města ocení nejen maminky s kočárky, ale i senioři a osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. Průběžná obnova vozového parku je pro nás velice důležitá a potřebná. Zvýšení komfortu pro cestující přinese i celovozová klimatizace," uvedl Libor Turek, výkonný ředitel společnosti.

Celkové výdaje projektu jsou plánovány přes 201 milionů korun, přičemž výše příspěvku Evropské unie je očekávána ve výši téměř 171 milionů. Projekt je jedním z řady rozvojových projektů realizovaných Dopravním podnikem města Ústí nad Labem a.s. zaměřených na zvýšení atraktivity veřejné hromadné dopravy jako alternativy k dopravě individuální a na odstraňování bariér mezi cestujícími a veřejnou dopravou.


Díky tomu bude opět omlazen vozový park (10. září 2016, Filip Vlček).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!