Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Adélce z Ústí pomohli odboráři z celé republiky

ÚSTÍ NAD LABEM - Pomoci vnučce svého řidiče se rozhodl i odboráři z Dopravního podniku města Ústí nad Labem. Díky tomu, že se k celé akci připojili zástupci dalších odborářů, se akce setkala s obrovským zájmem.

Výsledek totiž dokonce předčil očekávání samotných odborářů. Ti rodině postižené Adélky poskytli přes 67 tisíc korun...


Postižená Adélka (červen 2017, archiv rodiny).

Na odborovou organizaci v ústeckém dopravním podniku se ke konci listopadu obrátil zaměstnanec František Novák s žádostí o pomoc. Jeho sedmiletá vnučka Adélka trpí nevyléčitelným Aicardiho syndromem, který postihuje především děvčata. Při tomto onemocnění bývá nejčastěji postižený nervový systém, u nemocných se pak objevují křeče a epileptické záchvaty. Často se ale také přidávají poruchy zraku a další obtíže.

František Novák se obrátil na odboráře s konkrétní žádostí o pomoc. Adélka potřebuje především speciální zdravotní židli a autosedačku. Předseda odborové organizace Jan Hampejs následně na prosincové konferenci přednesl žádost o příspěvek ve výši 10 tisíc korun, kterou přítomní odboráři odsouhlasili a zároveň na jednání udělali sbírku, která vynesla částku 6.745 korun. Následně pak začal zjišťovat možnosti, jak může svému členovi pomoci. A rozjela se akce, která vyvrcholila akcí a dražbou věcí v úterý 13. a středu 14. června.


Předání symbolického šeku s vybranou částkou (15. června 2017, Jan Hampejs).

Do speciální vyhlášené sbírky se kromě zaměstnanců Dopravního podniku města Ústí nad Labem zapojily také další dopravní podniky napříč Českou republikou. Řádově v tisících korunách přispěli odborové organizace například z Prahy, Českých Budějovic či Děčína, další zaměstnanci pak přispívali individuálně. "V rozjezdu celé akce byl velkým pomocníkem Stanislav Brož z odborové organizace pražského dopravního podniku na Kačerově. Ten měl navíc již zkušenosti z podobné akce pro slané děti před dvěma lety," uvedl předseda ústeckého odborové organizace Jan Hampejs.

Samotná dražba se uskutečnila na plenárním zasedání odborového svazu DOSIA v Kožlanech. Členové odborového svazu DOSIA a další zaměstnanci z dopravních podniků přispěli do tomboly nejrůznějšími předměty. "Dražili jsme například plyšáky, skleničky, flash disky i knížky. V nabídce byl také obraz namalovaný dětmi pro Adélku řidičů dopravního podniků, manželka jednoho zaměstnance z Prahy Kačerova dokonce sama vyrobila z perníčků nádherné košíčky," doplnil Hampejs.


Perníkový domek s logem DOSIA (14. června 2017, Jan Hampejs).

Na konci akce dne 15. června přijela Adélka s maminkou i s dědečkem. Oba průběh celé akce velmi překvapil. "Celkem se nám podařilo v rámci této akce vybrat celkem 67,5 tisíce korun, které jsme následně zástupcům rodiny předali," pochlubil se Hampejs s tím, že další finanční příspěvky putovaly mimo odbory. Rodiče malé Adélky již začátkem roku pro jistotu zřídili také veřejný transparentní účet, na který mohou případní zájemci i nadále přispívat. Jeho číslo je 277762120/0300 a pohyby na něm je možné sledovat v měsíčních výpisech.

V daném duchu chtějí odborové organizace pokračovat i nadále. "Schválili jsme, že vypomáhat našim zaměstnancům touto cestou budeme i do budoucna," podotkl na závěr Jan Hampejs.


Podobných drobností se sešly stovky (14. června 2017, Jan Hampejs).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!