Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Střet auta s chodcem ráno zastavil trolejbusy

ÚSTÍ NAD LABEM - Středeční vážná dopravní nehoda na více než dvě hodiny zastavila provoz v Tovární ulici. Osobní auto se tady na přechodu pro chodce střetlo s chodcem, kterého museli záchranáři převézt do nemocnice.

Následné dokumentování a vyšetřování nehody zastavilo také linky městské hromadné dopravy. Příčiny nehody jsou v šetření...


Pohled na místo nehody u Sklárny (11. listopadu 2015, František Živnůstka).

K události došlo krátce před šestou hodinou ráno v Tovární ulici poblíž zastávky MHD Sklárna. "Šestapadesátiletý řidič vozu Škoda Octavia pravděpodobně přehlédl chodce jdoucího po přechodu," sdělila Informačnímu portálu Vlčoun.cz ve středu odpoledne policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. 

Šedesátiletý chodec byl na místě zraněn a po prvotním ošetření jej záchranáři převezli do Masarykovy nemocnice. "Příčiny nehody se vyšetřují," dodala Hyšplerová s tím, že část Tovární ulice byla po dobu šetření uzavřena.


Na místo ihned vyrazil dispečer dopravního podniku (11. listopadu 2015, František Živnůstka).

Právě více než dvouhodinová uzavírka způsobila problémy v městské hromadné dopravě, místem totiž vede trolejbusová trať do Starých Předlic a ke Globusu. Dopravní podnik tak musel ihned zastavit trolejbusovou dopravu na části linky číslo 57 a později také na lince číslo 62. Omezeny byly také autobusy krajských linek.

Dispečer vyhlásil informaci o uzavření Tovární ulice po 6.00 hodině. V okamžiku nehody zůstaly ve směru od Předlic zablokovány dva trolejbusy, třetí trolejbus pak k místu dojel ve směru z centra.


Autobus náhradní dopravy u Městských lázní (11. listopadu 2015, František Živnůstka).

Trolejbusové linky číslo 57 a 62 se tak ve směru od Mírového náměstí otáčely na novém manipulačním obratišti Panská. Do vyloučeného úseku pak dopravní podnik nasadil náhradní autobusy, zahlédnuty byly dva vozy nasazené na lince číslo 57. Ty musely uzavřený úsek objíždět už za Divadlem, odkud pokračovaly okolo Městských lázní dále Klíšskou ulicí, na svoji trasu se pak napojily až v zastávce Nové Předlice.

Po dobu uzavírky byly bez obsluhy zastávky Na Luhách, Sslárna, Dílny ČD a Západní nádraží. A právě tady cestující přijíždějící vlakem výrazně pocítili absenci informací o přerušení dopravy, a tak se zde tvořily velké skupiny lidí.


Trolejbus se otáčí na obratišti Panská (11. listopadu 2015, František Živnůstka).

Jedno pořadí linky číslo 57, které zůstalo zablokováno u nehody, dispečer operativně nahradil trolejbusem ev.č. 403. Ten obvykle dojíždí linku číslo 62, která ale byla dočasně vedena jen v trase Karla IV. - Divadlo, a tak na ni nebylo potřeba tolik trolejbusů. Z centra města tak vůz ev.č. 403 typu Škoda 14Tr, jediný svého typu v Ústí, stačil dojet do Mojžíře a odtud pak zpět již do Starých Předlic.

Po zadokumentování nehody bylo zablokovaným trolejbusům ve směru do centra umožněno projet a napojit se na linku, k úplnému obnovení provozu pak došlo sdělením dispečera v 8.38 hodin.


Trolejbus ev.č. 403 na lince číslo 57 u Přístavu (11. listopadu 2015, František Živnůstka).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!