Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Všechny nové trolejbusy již mají svého patrona

ÚSTÍ NAD LABEM - Dopravní podnik města Ústí nad Labem v úterý odpoledne ve všebořické vozovně pokřtil posledních 6 z celkem 26 nových trolejbusů pořízených v rámci obnovy vozového parku.

Pomyslnou derniéru měl projekt pouze u trolejbusů. Dopravní podnik připravuje ještě pojmenovat zbylé nové autobusy...


Poslední křest trolejbusů (3. listopadu 2015, David Koritenský).

Slavnostní křest se uskutečnil v odpoledních hodinách ve vozovně trolejbusů ve Všebořicích, kdy hlavní roli obsadil nevidomý plavec Míra Smrčka, který se stal posledním z patronů nově pořízených trolejbusů. Životní a sportovní příběh Mirka Smrčky donutí člověka k hlubokému zamyšlení a k uvědomění si toho, co jsou vlastně životní lapálie. Rozhodně stojí za to, se o Mirkův příběh zajímat.

"Je to příběh bojovníka, nevidomého plavce, občana města Ústí nad Labem a po dnešku i skvělého posledního patrona našich nových trolejbusů," představil patrona František Chlada ze Zákaznického centra Dopravního podniku. „A protože mluvíme o příběhu, tak náš dvorní fotograf Petr Berounský nafotí Mirka Smrčku, v různých životních situacích, které jako nevidomý musí zvládat a který formou fotografií budeme prezentovat v jeho voze ústeckým cestujícím s cílem ukázat tak život v trošku jiném světle," dodal Chlada.


Šestice nových kousků byla slušivě vystavena (3. listopadu 2015, David Koritenský).

Jak již bylo řečeno, tak trolejbus s ev.č. 422 patří nevidomému plavci Mírovi Smrčkovi, který se stal posledním z patronů nově pořízených trolejbusů. Další trolejbus ev.č. 423 patří družstvu lehkých atletistů USK Provod. "Já mám radši kolektivní sporty, ale na atletiku se s chutí podívám v televizi, když je třeba olympiáda," odpověděl na dotaz týkající se oblíbenosti atletických disciplín Libor Turek, výkonný ředitel Dopravního podniku.

Trolejbus s číslem 424 patří dívkám z Aerobic Club Junior Ivany Mrňákové. Tento vůz měl velký ohlas, který nese jméno úspěšných členek právě tohoto Aerobic Clubu. Dívkám sekundoval Pavel Dufek, náměstek primátorky města Ústí nad Labem, a všechny musely slíbit, že budou jezdit jen v MHD.


Bohužel, slunce příliš nepřálo (3. listopadu 2015, David Koritenský).

Další z vozů pak pokřtili společně místopředseda představenstva dopravního podniku Pavel Havránek společně s tatínkem hokejového mistra světa Petra Rosola, šlo o vůz ev.č. 425. "Jsem rád, že to kluk dotáhl takhle daleko a že se stal mistrem světa v hokeji," pronesl dojatý otec Petra.

Děti, přijďte se podívat, zvali florbalisté

Trolejbu s číslem 426 patří Ústeckým floorbalistům. "Michal Bednařík, patron vozu ev.č. 83 pilně trénuje, Bára Špotáková vypráví o ústeckém nápadu a já zvu všechny děti, aby se na nás přišly podívat. Jsme oddíl zaměřený právě na děti," představil svůj oddíl návštěvníkům křtu Alexej Lesnik. Vladimír Štorek, předseda oddílu ústeckých florbalistů, který přivedl své dva hráče v slušivých dresech, spolu se Simonou Mohacsi, náměstkyní pro ekonomii a obchod, pokřtil 'svůj' vůz.

Posledním nově dodaným trolejbusem se může pyšnit judistka Iva Brettová, několikanásobná mistryně republiky, které asistoval náměstek výkonného ředitele dopravního podniku pro dopravu Milan Šlejtr.


Nechyběly skupinové fotky (3. listopadu 2015, Margita Koritenská).

Tato a jiná přání zněla na všech křtech nových trolejbusů, které začaly 17. září 2014 a ve středu měly své velké finále. Celému aktu křtů zdatně asistovaly zástupkyně dodavatele trolejbusů, Tereza Hajná a Jitka Lišková ze společnosti Škoda Plzeň. Šestadvacet nových krásných vozů se nyní může pyšnit jmény slavných, jmény úspěšných a jmény oddílů, které naplňují volný čas našich dětí a mladých lidí.

"Trolejbusy měly včera svojí derniéru, ale ještě pořád zbývá doplnit jména sportovců a sportovních oddílů na 15 CNG autobusů, které taktéž v letošním roce výrazně obohatily vozový park dopravního podniku. Již teď se můžeme těšit na ústecké volejbalisty, fotbalisty a další známé sportovní osobnosti," uzavřel projekt Chlada.


No a ani to šampáňo nemohlo chybět (3. listopadu 2015, Margita Koritenská).

Účastníkem křtu byl také jeden mladý, či spíše malý človíček jménem Míša. A ten miluje trolejbusy. Spolu s maminkou ho představila ústecká zastupitelka Renata Zrníková. A protože se blíží čas Vánoc a Míša je skutečným fandou dopravního podniku, dostane pod stromeček zvláštní dárek. Bude V.I.P. hostem vozovny Všebořice, kde pro něj dopravní podnik připraví All Inclusive program, všechno si vyzkouší, na všechno si bude moci sáhnout a určitě si odnese spoustu zážitků i nových kamarádů.

"Pane řediteli, ruku na to, fotografové, prosím o dokumentaci. Míšo, slibujeme, že co jsme dohodli, splníme," potvrdili rukoudáním vše řečené František Chlada a výkonný ředitel dopravního podniku Libor Turek.


Západ slunce nad novými vozy (3. listopadu 2015, David Koritenský).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!