Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Jenči a Zdibech slouží řidičům nové silnice

JENEČ, ZDIBY - Novou okružní křižovatkou nahradil Středočeský kraj původní úrovňovou křižovatku v místě výjezdu z dálnice D6 u obce Jeneč na silnici III/0066. A ve Zdibech se opravy dočkaly také dvě silnice.

Slavnostní zahájení provozu těchto dopravních staveb Středočeského kraje se uskutečnilo za účasti hejtmana Miloše Petery...


Nový kruhový objezd v Jenči u Prahy (5. ledna 2016, Středočeský kraj).

"Přestavba stávající křižovatky, která tvořila úrovňovou část sjezdu z dálnice D6, na okružní křižovatku zajistí zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy. Stavba bude v souladu s rozhodnutím Vlády ČR z loňského ledna placena z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury," řekl hejtman s tím, že součástí stavby byla i výstavba dvou opěrných zdí. Náklady stavebních prací se vyšplhaly na 8,5 milionu korun.

Developer Panattoni Europe již dříve na sjezdu/nájezdu u exitu 7 z dálnice D6 dokončil kruhový objezd, který zajišťuje alternativní propojení mezi obcemi Jeneč a Dobrovíz, a také nové přechody, chodníky a dopravní značení v Dobrovízi a Hostouni.


Jedna z nově opravených silnic ve Zdibech (5. ledna 2016, Středočeský kraj).

Dvě nově rekonstruované komunikace byly za účasti hejtmana Petery otevřeny v úterý 5. ledna také v obci Zdiby. Opravy se dočkaly ulice Chaberská a Na Brnky. Realizace projektu stála přibližně 12,2 milionu korun. Na akci obec získala dotaci z Regionálního operačního programu Střední Čechy ve výši asi 10 milionů korun, zbývající část zaplatili Zdibští z vlastního rozpočtu. "Práce nám poněkud zkomplikoval archeologický nález na staveništi. Museli jsme nechat provést podrobný průzkum. Ale vše jsme nakonec stihli zdárně dokončit do 30. listopadu 2015," konstatoval starosta obce Zdiby Jan Tvrdý.

Díky opravě došlo v centru obce ke zklidnění dopravy, zvýšení bezpečnosti provozu a snížení prašnosti i hlukové zátěže obyvatel. Rekonstrukci silnice obec realizovala za pomoci peněz Regionálního operačního programu Střední Čechy.


Slavnostní otevření kruhového objezdu v Jenči (5. ledna 2016, Středočeský kraj).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!