Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V létě se jižní Morava změní ve velké staveniště

JIHOMORAVSKÝ KRAJ - Stavební sezóna v červenci a srpnu bude na jižní Moravě rušná. Krajští radní minulý týden schválili dalších sedm rekonstrukcí silnic a mostů, které mají odstartovat o prázdninách.

Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje již vybírá firmy, které se zakázek v hodnotě přes 173 milionů korun chopí...


Silničáři se vrchnou na jihomoravské silnice (nedatováno, Ředitelství silnic a dálnic).

Celkem se rekonstrukce dočká pět mostů a necelých deset kilometrů vozovek, zejména na průtazích obcemi. Opravy bude kraj financovat z letošního příspěvku Státního fondu dopravní infrastruktury. Definitivní rozhodnutí o realizaci jednotlivých akcí však podléhá schválení Státního fondu dopravní infrastruktury, které se dá očekávat koncem května. "Teprve v minulém měsíci jsme se dozvěděli, že stát letos krajům opět přispěje na opravy silnic. Díky tomu, že jsme nelenili v projektové přípravě a měli jsme řadu staveb přichystanou takříkajíc do zásoby, můžeme teď poměrně rychle začít pracovat," vysvětlil náměstek hejtmana pro oblast dopravy Roman Hanák. 

Na dva úplně nové mosty se mohou těšit v Lomnici. Staré konstrukce na silnici III/3773 dělníci zbourají a jejich místo zaujmou mosty nové. Cenu kraj odhaduje na přibližně 14 milionů korun. Další 1,4 kilometrů vozovek opraví silničáři v Olešnici. "Součástí stavby jsou nové chodníky a parkovací stání. Mimo to se upraví i křižovatka v ulici Dolní Vejpustek, zbudují se dva nové přechody a opěrná zeď z gabionových košů," dodal Hanák. Stavba vyjde na 42 milionů korun. 

Někde most zbourají, jinde pouze přestaví

Dva mosty opraví kraj ještě v Brankovicích a v Brně na ulici Sokolova. "V Brankovicích starý most úplně zbouráme a na jeho místě postavíme nový. Na Sokolově v Brně půjde o přestavbu, kdy zrekonstruujeme římsy, zábradlí, odvodňovače a opravíme také povrchy nosné konstrukce a spodní stavbu," řekl Hanák s tím, že práce v Brankovicích vyjdou na 9 milionů korun, zatímco v Brně přesáhne cena 10 milionů.


Motoristé musí pořítat s omezeními (nedatováno, Ředitelství silnic a dálnic).

Více než 4 kilometry silnice opraví Jihomoravský kraj v Otnicích a v Újezdu u Brna. "Součásti stavby je ve městě Újezd u Brna i vybudování nové kanalizace na ulici Na Zámečku, nového vedení veřejného osvětlení v celé části vedené Rychmanovem, nových podélných parkovacích stání, míst pro přecházení a přeložek inženýrských sítí, dále odvodnění silnice a výsadba nové zeleně. V Otnicích napojíme místní komunikace a sjezdy, vybudujeme parkovací stání a zrekonstruujeme osvětlení i chodníky," popsal Hanák s tím, že o akci za téměř 45 milionů korun se kraj podělí s Újezdem a Otnicemi, ty dohromady přispějí téměř 6 miliony korun. "Pracovat by se zde mělo od letošního srpna do července příštího roku," přiblížil Hanák.

Oprava průtahu a mostu čeká i na obyvatele obce Kravsko. "Opravíme zde celkem 2 kilometry vozovky a most na silnici III. třídy. Zrekonstruuje se i vodovod, dešťová kanalizace, chodníky a odstavné plochy," vypočetl Hanák. Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje dá na akci přes 27 milionů korun, obec potom přes 5 milionů a Vodovody a kanalizace Znojemsko necelého 1,4 milionu. Dělníci by měli začít letos v červenci a skončit ještě v listopadu letošního roku.

Opraví výmoly a upraví železniční podjezd

Výmoly zmizí i z přibližně 1,9 kilometru dlouhého úseku silnice II/430 mezi Holubicemi a Rousínovem. "Začneme od křižovatky se silnicí III/3836 a skončíme u Rousínova. Na vozovce se vyskytují příčné trhliny, proto povrch kompletně zrekonstruujeme a v místě železničního podjezdu navíc rozšíříme oblouk s bezpečnostní plochou pro možnost podjetí podjezdu či odstavení vozidla pro prověření výšky nákladu," uvedl Hanák a doplnil, že cenu odhaduje kraj na necelých 19 milionů korun. To vše mezi letošním srpnem a listopadem.


Někde se bude pracovat v létě, jinde až do zimy (nedatováno, Ředitelství silnic a dálnic).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!