Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Estakáda Bazaly se v dubnu změní ve stavbu

OSTRAVA - Motoristé, kteří jezdí po estakádě Bazaly v Ostravě, se dočkají kvalitnější komunikace. Nejprve ale budou muset přečkat několika měsíční úplnou uzavírku, která vyžene nejen automobily, ale i městskou dopravu.

Práce začnou na přelomu března a dubna, v dubnu pak začne omezení spojnice Ostravy s Frýdkem-Místkem či Havířovem...


Loni byla opravována trasa z centra Ostravy (18. září 2017, Filip Vlček).

Cílem stavby je zrekonstruovat šest mostů, přilehlé úseky frekventované Českobratrské ulice, veřejné osvětlení, trolejové vedení a přeložky sítí. Náklady financované převážně evropskými fondy, Moravskoslezským krajem a městem Ostravou se budou pohybovat okolo 190 milionů korun. Zhotovitelem je firma Strabag.

"Technický stav mostů je špatný, protékají mostní závěry, narušeny jsou betonové konstrukce, ty ocelové jsou zrezivělé. Celé území je poddolované, což je špatně pro nosné konstrukce mostů. Musíme je proto výškově upravovat. Pokud bychom k rekonstrukci estakády nepřistoupili, museli bychom ji poměrně brzy zavřít," uvedl náměstek moravskoslezského hejtmana pro finance a investice Jaroslav Kania. Je přesvědčen o tom, že i přes nemalé finanční náklady a nepohodlí občanů po dobu rekonstrukce jde o velmi důležitou stavbu, která odstraní problém na delší dobu.


Spolu s rekonstrukcí byla spojena řada omezení (18. září 2017, Filip Vlček).

Druhá etapa rekonstrukce estakády Bazaly navazuje na stavební práce realizované v loňském roce. To se rekonstruoval jeden směr mimoúrovňového křížení Českobratrské a Bohumínské ulice. Nyní se bude pracovat na ostatních částech tohoto důležitého dopravního uzlu tak, aby na konci rozsáhlé stavby byla zrekonstruována celá mostní estakáda a Českobratrská ulice od křižovatky s ulicí Sokolskou pro kruhový objezd v Hladnově „Stavební přípravy druhé etapy rekonstrukce začnou na přelomu března a dubna, celá stavba skončí v druhé polovině roku 2020," upřesnil náměstek hejtmana Jaroslav Kania.

Dopravní podnik Ostrava v dodatku k jízdním řádům platným od 4. března informoval, že během rekonstrukce estakády budou upraveny trasy trolejbusových linek. Linka číslo 106 bude všemi spoji vedena parciálními trolejbusy přes Kamenec, Bazaly a Všehrdův sad, linky číslo 108 a 109 pak budou jezdit přímo přes Most Pionýrů, ve směru z centra pak pojedou po své trase. Změněny budou také noční trolejbusové linky číslo 111, 112 a 113.


Omezena byla také městská hromadná doprava (18. září 2017, Filip Vlček).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!