Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Spojnici Liberce a Jablonce otevřou v červnu

LIBERECKÝ KRAJ - Na novou silnici mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou bude doprava puštěna 1. června. Na termínu zprovoznění se shodli zástupci speciálního stavebního úřadu, investora, zhotovitele stavby a policie.

Novostavba silnice dlouhé 2,6 km bude využívána v režimu předčasného užívání, na úseku se bude pracovat už za provozu...


Dokončovaná důležitá silnice (14. března 2018, KÚ Libereckého kraje).

Od prosince je naplánováno uvedení silnice do ročního zkušebního provozu, během kterého projde veškerým měřením. "Na kontrolním dni stavby po zimním období byl definitivně stanovený termín zprůjezdnění novostavby silnice I/14 mezi libereckými Kunraticemi a jabloneckým Lukášovem," řekl Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek. Zástupci Krajského úřadu Libereckého kraje jako speciálního stavebního úřadu, zástupci Ředitelství silnic a dálnic ČR - investora stavby, zhotovitele a Policie ČR rozhodli, že termín zprovoznění bude 1. června. "Od tohoto dne budou na novou trasu převedeny veškeré autobusové linky veřejné dopravy, které v současné době vedou přes Vratislavice nad Nisou," dodal náměstek.

Nová silnice má oproti dřívější komunikaci III. třídy výrazně lepší směrové a výškové parametry, kategorijní šířku 11,5 metrů s celkovou délkou 2,646 kilometrů. Ve směru na Jablonec nad Nisou je navržen stoupací pruh v délce 0,837 kilometru. V začátku úseku trasa navazuje na již dokončenou přeložku silnice I/14 Liberec - Kunratická v oblasti sídliště Kunratická. Celá stavba končí v ulici Československé armády v Jablonci nad Nisou novou okružní křižovatkou.


Následovat budou dokončovací práce (14. března 2018, KÚ Libereckého kraje).

Již od prosince loňského roku je v předčasném užívání první úsek novostavby silnice od autobazaru v Kunraticích až k autobusové zastávce městské hromadné dopravy Novoplastik. Pro povolení užívání silnice je nezbytné, aby byly provedeny hlavní mostní prohlídky, úsek silnice byl opatřen dopravním značením a povrch vozovky umožňoval bezpečný provoz. Do konce května letošního roku bude kompletně dokončena stavba přeložky silnice v celkové délce cca 1,5 kilometru, ke křižovatce s ulicí Lučanská.

Zbylý úsek po okružní křižovatku v Lukášově bude dokončený za provozu. Pracovat se bude především mimo vozovku silnice, a to na odvodnění a terénních úpravách svahů. Na koncovém úseku bude snížena nejvyšší dovolená rychlost. Na podzim pak bude zahájen roční zkušební provoz, během kterého se provede měření hluku, vyhodnotí se bezpečnost a plynulost silničního provozu a také funkčnost odvodnění a jeho účinky na okolí.


Od června tudy budu jezdit i autobusy (14. března 2018, KÚ Libereckého kraje).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!