Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Z Raspenavy do Krásného Lesa opravili silnici

LIBERECKÝ KRAJ - Po rekonstrukci je od pondělí opět zprovozněn úsek silnice mezi Raspenavou a Krásným Lesem. Stavba, která je součástí příhraničního projektu Od zámku Frýdlant k zámku Czocha, trvala 8 měsíců.

Náklady na kompletní rekonstrukci dosáhly 24,3 milionů korun, v současné době probíhá výběr dodatele výsadby stromořadí...


Novotou zářící vozovka v Raspenavě (12. října 2017, KÚ Libereckého kraje).

Stavba zahrnovala kompletní rekonstrukci živičného krytu silnice, obnovu a opravu nezpevněných krajnic, odstranění náletových porostů, kompletní opravu odvodnění včetně všech propustků  a obnovu vodorovného a svislého dopravního značení. Součástí byly rovněž úpravy napojení jednotlivých připojení komunikací a sjezdů. Náklady na kompletní rekonstrukci dosáhly 916 tisíc euro. Kraj získal dotaci ve výši 90% celkových nákladů. Stavěla Eurovia. 

"Nyní probíhá výběrové řízení na dodavatele výsadby nového stromořadí. Počítáme s tím, že stromy podél jedné strany silnice vysadíme na jaře příštího roku. Jedná se o 124 stromů, především lip, osm zbývajících stromů čeká ošetření," řekl Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek. Na projekt výsadby kraj získal dotaci z Operačního programu životního prostředí.


Nová silnice vede z Raspenavy do Krásného Lesa (12. října 2017, KÚ Libereckého kraje).

Rekonstrukce tohoto úseku je součástí projektu 'Od zámku Frýdlant k zámku Czocha', který zahrnuje práce na celkem 25 kilometrech silnic II. a III. třídy. V provozu od letošního září je také úsek silnice z Nového Města pod Smrkem na Horní Řasnici, na zbylých se v současné době pracuje. Dokončení rekonstrukce silnice z Frýdlantu přes Kunratice ke státní hranici, a silnice z Nového Města pod Smrkem ke státní hranici se plánuje ještě v letošním roce. Poslední akce v rámci projektu, a to silnice z Dolní Řasnice přes Srbskou, bude dokončena v příštím roce.

"Je to největší silniční projekt na česko-polské hranici a považujeme za obrovskou šanci ho realizovat a na Frýdlantsku díky němu zrekonstruovat 25 kilometrů úseků krajských silnic," dodal hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Nových alejí se dočkají v příštím roce i další úseky krajských silnic.


Stromořadí vysadí příští rok (12. října 2017, KÚ Libereckého kraje).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!