Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Horská silnice má cenu ministerstva dopravy

PLZEŇSKÝ KRAJ - Silnice v národním parku Šumava mezi Srním, Antýglem a Modravou obdržela Cenu Ministerstva dopravy ČR v kategorii silniční a dálniční stavby do 150 milionů korun za rok 2016.

V závěru měsíce srpna získané ocenění předal náměstek hejtmana pro oblast dopravy zhotovitelům a projektantům stavby...


Na nově opravené silnici došlo i na zastávky (srpen 2017, KÚ Plzeňského kraje).

Nová komunikace se budovala dva roky a podíleli se na ní dva zhotovitelé a dvě projekční společnosti. Na krajském úřadě si ocenění z rukou náměstka Pavla Čížka převzali zástupci dvou firem, a to Robert Vorschneider za společnost Valbek a Martin Havlík za společnost Pontex. "Ocenění nás velmi potěšilo a věřím, že je motivací pro firmy, které se na stavbě podílely. Realizace obou staveb je krokem ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy na významné komunikaci v turisticky atraktivní lokalitě národního parku Šumava a mohu slíbit, že to není poslední stavba v této lokalitě," uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Pavel Čížek.

Zhotovitelem stavby byla společnost Berdych plus se sídlem v Rokycanech a společnost Silnice Klatovy, zpracovatelem projektu společnost Pontex a Valbek se sídlem v Plzni. "Celkové náklady stavby, kterou financoval Plzeňský kraj prostřednictvím Správy a údržby silnic Plzeňského kraje, příspěvkové organizace, činily 46 milionů korun," dodal Pavel Panuška, generální ředitel Správy a údržby silnic Plzeňského kraje.


Nový asfalt byl na některých místech potřeba (srpen 2017, KÚ Plzeňského kraje).

Předmětem stavby III/16910 Srní – Antýgl byla stavební úprava komunikace III. třídy v úseku Srní - Antýgl. Stavební úprava zahrnovala především výměnu krytových vrstev vozovky v úseku 4,5 km, rekonstrukci 2 mostních objektů, rekonstrukci 15 trubních propustků, úpravu silničních příkopů, úpravu autobusových zastávek, osazení dřevoocelových a ocelových svodidel, sněhových tyčí a provedení nového vodorovného značení.

Stavba realizovaná v období březen až červenec 2015 řešila rekonstrukci komunikace III/16910 v úseku od osady Antýgl na začátek obce Modrava o celkové délce 4265 metrů. Součástí stavby byla především výměna krytových vrstev vozovky, sanace okrajů vozovky, vyztužení silničních svahů systémem Green Terramesh, osazení dřevoocelových svodidel, sněhových tyčí, směrových sloupků, rekonstrukce 24 trubních propustků a provedení nového vodorovného značení.


 Opravena byla silnice, značení i propustky (srpen 2017, KÚ Plzeňského kraje).

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!